Vizes Eb: Rasovszky Kristóf lecsúszott a dobogóról 5 kilométeren

Rasovszky Kristóf címvédőként a negyedik helyen végzett a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében a budapesti vizes Európa-bajnokságon.

A Lupa-tavon rendezett szerdai versenyen a szám világbajnoka 55:47.3 perces idővel csapott célba. A számot az olasz Gregorio Paltrinieri nyerte a francia Marc-Antoine Olivier és az olasz Dario Verani előtt.

Fotó: MTIA verseny elején a mezőny három kiemelkedő egyénisége, Rasovszky, a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon 10 kilométeren, valamint a leghosszabb medencés távon, 1500 méteres is győztes német Florian Wellbrock és a riói olimpián 1500 méteren aranyérmes Paltrinieri állt a mezőny élére. Ebből a trióból Rasovszky váltott elsőnek tempót bő fél óra úszás után, így jó egy testhossznyi előnnyel vághatott neki a harmadik, egyben utolsó körnek. Nem sokkal később a 2017-es budapesti világbajnokság győztese, a francia Marc-Antoine Olivier is „megérkezett”. Az élboly elképesztő csatát vívott az elsőségért, egyszerre hatan vették körbe Rasovszkyt, aki az utolsó pillanatokat már nem bírta és végül a negyedik lett.

„Jó verseny volt, ráadásul ezúttal mindenki ott volt az öt kilométeres mezőnyben is, aki számít. Éremért jöttem természetesen, de ez nem sikerült, az utolsó egyenesnél egy kicsit beragadtam. Azzal, hogy az élre álltam, nyugodtan tudtam menni, de így a többieknek csak követniük kellett a tempót, ez egy kettős dolog így. Ugyanakkor amit akartam, megcsináltam, a végén kicsit gyorsabbnak kell lenni” – mondta az M4 Sport kamerái előtt Rasovszky.

nyíltvízi úszás, férfi 5 km
1  Gregorio Paltrinieri (Olaszország) 55:43.3 perc
2. Marc-Antoine Olivier (Franciaország) 1.8 másodperc hátrány
3. Dario Verani (Olaszország) 3.3 mp h.
4. Rasovszky RKristóf 4 mp h.
...12. Betlehem Dávid 17.1 mp h.
...17. Székelyi Dániel 1:17.7 p h.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?