Visszavonult a kézilabdától a székelyudvarhelyi születésű Ilyés Ferenc 

Bejelentette szombaton visszavonulását a 229-szeres magyar válogatott kézilabdázó Ilyés Ferenc.

Fotó: tatabanyahandball.comA Grundfos Tatabánya 39 éves védekező-specialistájának szerdán a Veszprémi KKFT elleni győztes bajnoki mérkőzésen megsérült a térde, így az idény hajrájában már nem léphet pályára. „Nem lehetek elégedetlen, mert nagyon szép húsz évet töltöttem a pályán. Bár a sérülésem nem súlyos, de a sors úgy hozta, hogy egy picivel előbb jön el a búcsú, mint terveztem. Köszönöm mindenkinek ezt a csodálatos két évtizedet” – nyilatkozta az MTI-nek a székelyudvarhelyi születésű kézilabdázó.

Ilyés 2000-ben igazolt Magyarországra a szülővárosából. A Pick Szeged és a Veszprém csapatát is két időszakban erősítette, megfordult Makón, illetve a német TBV Lemgo és a lengyel Wisla Plock együttesénél. Tatabányán 2016 óta szerepel. A bajnokságot háromszor, a Magyar Kupát és az EHF Kupát kétszer, a KEK-et egyszer nyerte meg. A válogatottal 2004-ben Athénban és 2012-ben Londonban is olimpiai negyedik volt, világbajnokságon a 2009-es ötödik helyezés a legjobb eredménye. A magyar örökranglistán 229 szereplésével a hetedik, a mezőnyjátékosok között a negyedik helyen áll.

A Magyar Kézilabda Szövetségben 2018 óta a határon túli magyar kézilabdáért felelős elnöki megbízottként, tavaly óta pedig a határon túli magyar utánpótlás kézilabdázást támogató Együtt növünk fel! alapítvány kuratóriumi elnökeként tevékenykedik.

A tatabányai klub a közösségi oldalán bejelentette, hogy nem az utolsó hazai mérkőzésen köszönnek el Ilyéstől, mert a járványhelyzet miatt ezt jelenleg nem tudnák a sikereihez méltó módon megtenni, ezért a búcsúztatására később kerül sor. Hozzátették, a balátlövő új szerepkörben a jövőben is a klub kötelékében marad és továbbra is segíti a csapat munkáját, és tiszteletére a 18-as mezszámot visszavonultatják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?