Vezetőt váltott a Sepsi-SIC sportklub

A parlamenti képviselővé választott Miklós Zoltán lemondott klubelnöki tisztségéről, helyét Ambrus József veszi át.

Miklós Zoltán a Sepsi-SIC megalakulása óta, 2012 óta töltötte be az elnöki tisztséget. „Ez idő alatt a hazai női kosárlabdamezőny legsikeresebb csapatává váltunk és négy más sportágban is szakosztályokat hoztunk létre. Mára a Sepsi-SIC-nek különböző szakágakban több mint 150 igazolt sportolója van és kiemelten figyel a helyi tehetségek felkarolására, valamint az utánpótlás nevelésére” – foglalta össze az elmúlt évek eredményeit Miklós Zoltán.

Tájékoztatása szerint a Sepsi-SIC igazgatótanácsa csütörtökön Ambrus Józsefet választotta elnöknek. „Meggyőződésem, hogy Ambrus Jocó, az igazgatótanács és az ügyvezetés többi tagjával együtt kiváló munkát végez. Köszönök mindent és számíthatnak rám a továbbiakban is.    
Hajrá Sepsiszentgyörgy, Hajrá Sepsi-SIC!”, írta Facebook bejegyzésében Miklós Zoltán.

Szárnyal a Sepsi-SIC kosárlabdacsapat

A Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat a járvány miatt nézők nélkül zajló kosárlabda bajnokság első helyen tartózkodik, jó eséllyel megvédi bajnoki címét és nemzetközi szereplésre készül. A sepsiszentgyörgyi zöld-fehér csapat január 19. és 22. között a Sepsi Arénában szervezi az Európa Kupa alapszakaszának buboréktornájat.

A Sepsi SIC az Európa Kupa G-csoportban szerepel, ahol a spanyol Cadi La Seu, a francia ESB Villeneuve-d'Ascq, valamint a belga Basket Namur Capitale csapatával találkozik. Az együttesek csak egyszer játszanak egymással, majd a csoportok első két helyezettje a legjobb 16 közé jut. A folytatásban újabb buboréktorna következik, amelyre március 16. és 18. között kerül sor. A nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben is egy mérkőzésen dőlnek el a párharcok. A legjobbak a négyes döntőbe jutnak, amelyet április 9. és 11. között szerveznek meg.

(Címlapfotó forrása: Facebook/Miklós Zoltán)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?