Vb-selejtezők - Szoboszlai ismét ott van a válogatott keretben

A hátvéd Tamás Márk személyében a keretnek egyetlen újonca van.

Keretet hirdetett Marco Rossi szövetségi kapitány a soron következő három világbajnoki selejtező mérkőzésre. Első alkalommal kapott meghívást Tamás Márk, aki jelenleg a lengyel élvonalban szereplő Slask Wroclav játékosa.

Nagy újdonságok nincsenek a névsorban. Amint az várható volt, visszakerült a keretbe Szoboszlai Dominik, aki sérülés miatt lemaradt a nyári kontinenstornáról. A RedBull Leipzig 20 éves középpályása a Bundesliga legutóbbi fordulójában két gólt szerzett, s a forduló játékosának is megválasztották.

„Két hónappal vagyunk az Európa-bajnokság után, értékeléseket végeztünk, és nem kellett nagy mértékben változtatnunk azon a kereten, amely helyt állt a kontinensviadalon. Ugyanazt a légkört szeretnénk, amit az Eb-n sikerült kialakítanunk” - nyilatkozta Rossi, hozzátéve, hogy nem is volt sok lehetősége a változtatásra.

A magyarok jövő csütörtökön az Eb-döntős angolokat fogadják a Puskás Arénában, három nappal később az albánok vendégeként lépnek pályára, majd szeptember 8-án az andorraiakkal játszanak, ugyancsak otthon.

Az angolok elleni összecsapással kapcsolatban Marco Rossi megjegyezte, az Eb-döntősnek olyan erős kerete van, hogy az eredmény ellenük „meg van írva a csillagokban”, de a múltban már több nagycsapatot is sikerült meglepnie a válogatottnak. Hozzátette, az ilyen meglepetések azért már nem könnyűek, hiszen a gárda felé már sokkal komolyabb a tisztelet.

Az olasz tréner hangsúlyozta, az angolok után Albánia ellen sem lesz könnyű dolga az együttesnek, ráadásul idegenben játszik. Andorráról szólva a tréner kijelentette, a magyar válogatott senkit sem becsülhet alá, elég csak 2017 júniusára gondolni, amikor a miniállam legjobbjai 1-0-ra nyertek.

A két hazai összecsapásra minden jegy elkelt a Puskás Arénába, Marco Rossi szerint a szurkolói hangulat egy olyan vagyon, amit nem tékozolhat el a gárda. Azonban megkérte a drukkereket arra, ne csináljanak butaságot, ne „buzizzanak, vagy cigányozzanak”, hiszen egy esetleges zárt kapus büntetéssel nehéz helyzetbe kerülne az együttes.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)
védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Hajduk Split), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce), Tamás Márk (Slask Wroclaw)


középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Loic Nego (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)


 támadók: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (al-Ittihad Kalba)

(Nyitókép: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?