Varga Kevin, a Sepsi OSK új játékosa: „Sajnálom, hogy nem tudtam győztes meccsen debütálni”

Alig egy hete írta alá szerződését a Sepsi OSK csapatánál Varga Kevin, aki a hétvégi, Aradi UTA elleni vesztes bajnokin már be is mutatkozott a háromszékiek mezében. A 27 éves, tizennégyszeres magyar válogatott szélsővel beszélgettünk.

Arra voltunk kíváncsiak, hogyan jött a lehetőség, hogy Varga Kevin a Sepsi OSK-hoz igazoljon? Mint elmondta, amikor körvonalazódott, hogy váltani fog és távozik ciprusi csapatából, a menedzserét megkeresték a Sepsitől. Elárulta, nem teketóriázott sokat, azonnal igent mondott. A döntésében szerepet játszott az is, hogy beszélgetett Bernd Storck vezetőedzővel, aki felvázolta az opciókat, a nézeteit, amelyek rokonszenvesek voltak és örömmel jött Székelyföldre.

Varga Kevin középen | Fotó: Sepsi OSK

Varga Kevin kitért arra is, hogy nem volt ismeretlen számára a román bajnokság és a Sepsi OSK sem. A székelyföldi együttesre Magyarországon is több figyelem irányul, mérkőzései feltűntek a magyar televíziókban is. A pontvadászatot jó bajnokságnak tartja, és véleménye szerint a felsőházba igyekvő OSK-nak is „jó kilátásai vannak”.

A játékos első sepsiszentgyörgyi tapasztalataival kapcsolatosan elmondta, nagyon kedves emberek közé került. „Nyilván az nekem sokat segít, hogy nagyon sok magyar dolgozik a klubnál, vannak ugye a csapattársak között is. A körülmények is nagyon jók, úgyhogy nagyon jók az első benyomásaim” – fogalmazott a válogatott szélső.

Varga a hétvégén be is mutatkozott piros-fehérben, az Aradi UTA elleni, idegenbeli vesztes mérkőzésen csereként játszott Bernd Storck együttesében.

„Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam győztes meccsen debütálni, viszont annak örültem, hogy ilyen korán lehetőséget kaptam már. Bízom benne, hogy a következő mérkőzésen már győzelemmel távozunk” – osztotta meg bemutatkozása kapcsán. Mint kiemelte, a csapattal közösen megfogalmazott cél mindenképpen a felsőházi rájátszás kivívása.

„Onnantól én úgy gondolom, hogy szinte egy új bajnokság indul, jó úton halad a csapat, én is szeretnék segíteni, úgyhogy ez most a legfontosabb” – mutatott rá.

Fotó: Sepsi OSK

Arra a kérdésünkre, hogy számít-e rendszeres sepsiszentgyörgyi játéklehetősége nyomán Marco Rossi magyar szövetségi kapitány válogatott-meghívójára, Varga Kevint úgy fogalmazott: nagyon sok mindennek kell összeállnia ehhez.

„Most egyelőre a klubcsapatomra fókuszálok, és saját magamra, hogy minél hamarabb tudjam segíteni a csapatot, úgyhogy jelenleg ez a fő célkitűzésem. De persze mindenki előtt nagy motiváció a válogatottba kerülés, így természetesen ott van ez az álom bennem is ugyanúgy, mint eddig” – tette hozzá.

A játékos azt is megosztotta, hogy korábban nem járt Erdélyben, mivel „nem hozta úgy az élet”, és a futball kapcsán sem került kapcsolatba még az itteni vidékkel. Most azonban ezzel a lehetőséggel is élni kíván majd és szeretné felfedezni a vidéket. Ugyanakkor a székelyföldi tél igazi kihívások elé állítja.

„Ez most nagy váltás nekem a ciprusi melegből, de igazából nagyon szép a táj itt is, úgyhogy ebben is van jó dolog, ráadásul bírom a hideget is” – fogalmazott Varga Kevin, a Sepsi OSK magyar válogatott szélsőjátékosa.

Varga Kevin Karcagon született és szülővárosában kezdett el futballozni, majd a Debreceni VSC utánpótlás csapataiban nevelkedett, pályafutása során végigjárta a „Loki” korosztályos csapatait. A 27 éves balszélső legutóbb a ciprusi Apollon Limasszol játékosa volt, de megfordult már a török Kasimpasa és Hatayspor, valamint a svájci Young Boys együttesében is. Varga Kevin két és fél évre szóló szerződést írt alá a Sepsi OSK együttesével. Bernd Storck vezetőedző keretében ő lesz a harmadik magyar válogatott futballista: Varga Roland és Kecskés Ákos is piros-fehér mezben szerepel a Szuperligában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?