Választott Radu Drăgușin – ő lett minden idők legdrágább román labdarúgója

Választott a Tottenham Hotspur és a Bayern München labdarúgócsapatai között Radu Drăgușin. Noha a németek ajánlata jobb volt, a román válogatott hátvéd az angol élvonalbeli gárdával állapodott meg.

Fotó: Spursupdates/Facebook

Az olasz Genoa labdarúgójáért a londoniak magánrepülőt küldtek szerdán. Délután meg is érkezett a csapat edzőbázisára, hogy az orvosi vizsgálatokat elvégezzék és aláírja a szerződést. Noha a németek ajánlata jobb volt a Tottenhaménál, azért az angolok is fizetnek érte 25 plusz 5 millió eurót, így Drăgușin lett minden idők legdrágább román futballistája. Megdöntötte Adrian Mutu csúcsát, akiért 2004-ben a Chelsea 19 millió eurót fizetett a Parmának.

Döntéséről először az átigazolásokban járatos Fabrizio Romano újságíró adott hírt, a Gsp.ro pedig úgy tudja, hogy a játékos 2029-ig szóló szerződést köt a Tottenhammal évi 3 millió eurós fizetésért. „Nem hiszem el, hogy elutasítottuk a Bayernt” – mondta ugyanakkor Florin Manea, a játékos ügynöke a Gsp.ro-nak. Azt nem árulta el, hogy mennyivel volt jobb a németek ajánlata, de azt mondta, hogy Drăgușin nem pénzügyi szempontok szerint döntött. Érdeklődött iránta a Nápoly és az AC Milan is, de a 21 éves játékos már gyermek kora óta a Premier League-ben szeretne futballozni, a Hotspur pedig régóta próbálja őt leszerződtetni.

A Tottenham 20 lejátszott mérkőzés után a Premier League összetettjének ötödik helyén áll. Harminckilenc pontja van, így csupán hat pont a hátránya a listavezető Liverpoollal szemben.

Drăgușin felnőtt pályafutása során eddig kizárólag Olaszországban játszott. A Sportul Studențesc után a Juventusnál nevelkedett. Onnan került kölcsönbe a Genoához, amelyik tavaly januárban igazolta le a válogatott hátvédet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?