Újabb román származású teniszező robbant be a US Openen

A román apától és kínai anyától származó, a kanadai Torontóban született, viszont két éves kora óta Nagy-Britanniában nevelkedett Emma Răducanutól hangos a nemzetközi sportsajtó, miután a 18 éves, brit színekben szereplő teniszező hétfő este bejutott a US Open negyeddöntőjébe.

A WTA-ranglista 150. helyét elfoglaló Răducanu a selejtezőkből verekedte be magát a főtáblára, ahol rendre nála magasabban jegyzett ellenfeleket győzött le. Az első fordulóban a svájci Stefanie Vögele (WTA-128), a második fordulóban a kínai Saj Zsang (WTA-49), a harmadik fordulóban a spanyol Sra Sorribes-Tormo (WTA-41), a negyedik fordulóban pedig az amerikai Shelby Rogers (WTA-43) kényszerült gratulálni a tinédzsernek. Ami még beszédesebb adat Emma Răducanu formájáról, hogy egyelőre szettveszteség nélkül menetel New Yorkban.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Emma Raducanu (@emmaraducanu) által megosztott bejegyzés

Következő ellenfele az olimpiai bajnok Belinda Bencic (WTA-12) lesz.

A brit női tenisz új csillagáról először Wimbledonban hallhatott a világ, amikor egy wild-cardnak köszönhetően került fel a főtáblára. Emmának ott is sikerült élnie a lehetőséggel, ugyanis Londonban három fordulót ment, majd a negyedikben légzési problémák miatt kényszerült feladnia Alja Tomljanovic ellen.

Azóta Răducanu számít a teniszvilág egyik legnagyobb reménységének, Istagram-követőinek száma átugrotta a 450 ezret.

Interjúiban a 18 éves tinisztár sokat beszél szüleiről, akiknek munkamorálját köszönheti. Román apja, Ion Răducanu és kínai anyja, Renee Kanadában ismerkedtek meg egy könyvvizsgáló cégnél, majd amikor a kis Emma alig 2 éves volt, Londonba költöztek. A lány – apja sugallatára - több sportot is kipróbált, de végül a tenisz mellett kötelezte el magát. Emma akcentussal ugyan, de kicsit beszél románul, és évente pár alkalommal meglátogatja a Bukarestben élő nagymamáját, akinek főztjét a nemzetközi sajtóban is sokat dicsérte.

Nem Emma Răducanu az egyetlen román felmenőkkel rendelkező, viszont más országot képviselő teniszcsillag, a kanadai színekben induló Bianca Andreescu (WTA-8) két évvel diadalmaskodott a New Yorkban rendezett amerikai nyílt teniszbajnokság női egyesében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?