UEFA: azonnal kizárhatják a BL-ből a Szuperliga résztvevőit

Akár már a Bajnokok Ligája mostani idényéből kizárhatják azokat a csapatokat, amelyek bejelentették részvételüket a labdarúgó Európai Szuperligában (ESL).

Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának dán tagja, Jesper Möller egy helyi adónak hétfőn azt mondta, a kluboknak, melyek közül három – a Real Madrid, a Manchester City és a Chelsea – elődöntős, azonnal menniük kell. „Még ki kell találnunk, hogyan fejezzük be a mostani BL-évadot” – mondta Möller, hozzátéve, pénteken, a testület rendkívüli ülésén születhet meg a csapatok kizárásáról szóló döntés.

Korábban az UEFA szlovén elnöke, Aleksander Ceferin kijelentette, az UEFA jogászai már vizsgálják a lehetséges szankciókat, az ő személyes álláspontja pedig az, hogy az érintett klubokban játszó játékosokat minden olyan versenysorozattól el kell tiltani, amely a szervezet égisze alatt zajlik.

A Szuperligát hat angol (Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City), három olasz (Juventus, AC Milan, Internazionale) és három spanyol (Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid) sztárklub hozta létre, első számú vezetője Florentino Perez, a Real Madrid elnöke lett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A Szuperliga idei elindításának tervét nemcsak az UEFA és a világszövetség (FIFA), hanem számos politikai vezető – köztük Orbán Viktor magyar és Boris Johnson brit kormányfő, Emanuel Macron francia elnök –, több neves edző és volt játékos, illetve a szurkolók is elítélték.

(Nyitókép forrása: uefa.com)

Kapcsolódók

Kimaradt?