Kilépne az UEFA-ból és saját szuperligát alakítana 12 európai futballklub

Sajtóértesülések szerint „megpuccsolná” az UEFA-t, és saját szuperligát alapítana 12 rangos európai futballklub. Az Európai Labdarúgó-szövetség vasárnapi közleményében elítélte a kezdeményezést.

A francia sportsajtó úgy tudja, hogy hat angol (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United és Tottenham), három spanyol (Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid) és három olasz (AC Milan, Inter, Juventus) csapat készül kilépni az UEFA-ból, a BBC 11 klubról tud.

Az UEFA vasárnap délután megerősítette, hogy néhány angol, spanyol és olasz klub egy zárt, úgynevezett Szuperliga létrehozását tervezi bejelenteni. Közleményében a Európai Labdarúgó-szövetség ezt a tervet cinikus tervnek nevezte. Szerintük ez a terv néhány klub önös érdekén alapul egy olyan időszakban, amikor a társadalomnak nagyobb szüksége van a szolidaritásra, mint valaha.

„Minden rendelkezésünkre álló intézkedést mérlegelni fogunk, minden szinten, mind jogi, mind sportszinten, hogy megakadályozzuk ezt. A labdarúgás a nyílt versenyeken és a sportszerűségen alapul, ez nem is lehet másképp" - idézte az UEFA közleményét a Telex.hu.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A portál szerint az időzítés azért is érdekes, mivel az UEFA hétfőn készült bejelenteni a Bajnokok Ligája átalakítását. A korábbi tervek szerint 2024-től az eddigi csoportkört felváltaná egy 36 csapatos bajnokság, ami nagyon hasonló lenne egy olyan szuperligához, amit éppen most készül létrehozni ez a 12 klub.

(A címlapfotó illusztráció | Forrás: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

Kimaradt?