Tragédia az Afrika-kupán, legalább nyolcan meghaltak

A zöld mezes Kamerun nagy nehezen nyert | Fotó: Agerpres/Xinhua

Szörnyű baleset történt hétfő este a Kamerunban zajló labdarúgó Afrikai nemzetek kupáján. A yaoundéi Olembe stadion előtt óriási pánik tört ki a szurkolók körében, a tömeghisztéria több halálos áldozatot is követelt.

 A helyi szurkolók a Comore-szigetek elleni nyolcaddöntő találkozóját szerették volna megtekinteni, ám a stadionba történő bejutás közben többen bepánikoltak. Az emberek azonnal megpróbáltak menekülni, miközben azonban legalább nyolc embert halálra tapostak.

Az Olembe stadion befogadóképessége 60 ezer fő, a koronavírus-járvány miatt azonban a szervezők úgy döntöttek, hogy 48 ezer főre korlátozzák azt, amíg a kontinensbajnokság tart. A hétfő esti mérkőzést azonban 50 ezren akarták volna látni, annak ellenére, hogy jóval kevesebb jegyet adtak el rá.

A BBC szerint egy szemtanú azt mondta, hogy „a nagy tömegben egyszer csak kiabálni kezdtek, pár perccel később pedig már mentőautó érkezett a stadionhoz”. A rendőrség később az egész területet lezárta. A tragédia halálos áldozatai között állítólag gyerek is van, kórházba pedig több mint 40 embert kellett szállítani.

Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) vizsgálja a történteket, további tájékoztatást pedig csak a részletek kiderítése után ad majd.

A meccset egyébként a házigazda Kamerun nyerte nagy nehezen 2–1-re a vészkapussal felálló (koronavírus-fertőzés miatt egyik hálóőr sem állt rendelkezésre, így az egyik hátvéd állt a gólvonal elé) Comore-szigetek ellen, amely ráadásul már a 6. perctől emberhátrányban is játszott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?