banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Tokió 2020: Kovacsics Anikó számára véget ért az olimpia

Fotó: MTIA magyar női kézilabda-válogatott hétfői tokiói edzésén megsérült Kovacsics Anikó, az együttes csapatkapitánya, aki számára sajnálatos módon véget ért az olimpia.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 15 fős keretbe a helyére Helembai Fannyt nevezik be.

"A hétfő délelőtti edzés alatt Kovacsics Anikó korábban sérült válla kificamodott" - mondta el Lohner Balázs csapatorvos. "A vizsgálatot követően helyretettem a sérült ízületet, de Anikónak sajnos véget ért az olimpia, további vizsgálatok várnak rá, ezek ismeretében dől majd el a további kezelés."

"Nehéz elmondani, mekkora veszteség a csapatnak, hogy Anikó nem tudja folytatni az olimpiát, szakmai és emberi szempontból egyaránt" - nyilatkozta Elek Gábor szövetségi kapitány. "Nem egyszerű a helyzetünk, de természetesen mennünk kell tovább, készülünk a brazilok ellen, hiszen nagyon kevés idő áll rendelkezésre a meccsig."

A magyar válogatott kedden, romániai idő szerint hajnali 5 órakor lép pályára Brazília ellen.

Helembai Fanny becserélésével kapcsolatban a magyar csapat, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság benyújtotta a cserekérelmet a megfelelő orvosi dokumentációval együtt, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság visszaigazolását követően kerülhet be a játékos a 15 fős keretbe, és költözhet be az olimpiai faluba. A brazilok elleni találkozóra a szabályok szerint 14 játékos nevezhető be.

A magyar együttes vasárnap 30-29-re kikapott a franciáktól a női torna első fordulójában.

Kapcsolódók

Kimaradt?