Szuperliga: Simán nyert Konstancán a Kolozsvári CFR

A Bukaresti FCSB hazai pályán győzött a szezont rossz formában kezdő Aradi UTA ellen, a Petrolul pedig a hajrában szerzett két góljával közel maradt az élmezőnyhöz.

Három mérkőzést rendeztek vasárnap a román labdarúgó Szuperliga nyolcadik fordulójában. A játéknap legérdekesebbnek tűnő meccse a Konstancai Farul és a Kolozsvári CFR találkozója volt. Dan Petrescu csapata az Európai Konferencia Ligában csütörtökön háromgólos vereséget szenvedett a ciprusi Pafostól, de a tengerparti városban inkább motiváltnak, mint megilletődöttnek tűnt a játéka.

Fotó: a Kolozsvári CFR Facebook oldala

Ciprian Deac egy jó beadást követően juttatta közelről a labdát a hálóba, vezetést szerezve a kolozsváriaknak. Az egygólos első félidőt követően a másodikban növelte a különbséget a CFR, Leo Bolgado és Korenica is eredményes volt, így 3–0-ra nyerték a meccset a vendégek.

Este pályára lépett a bajnokságban eddig rossz formában játszó Bukaresti FCSB is, amely hazai pályán fogadta a szezont szintén gyengén indító Aradi UTA csapatát. Kicsivel több mint negyed óra elég volt a fővárosiaknak a vezetést megszerzéséhez, a hazaiak részéről Ngezana volt eredményes. A második félidőben Băluță révén büntetőt is hibázott a FCSB, a meccs végéhez közeledve viszont javítani tudott a rutinos játékos, ő szerezte csapata második gólját.

Korábban a Petrolul két hajrában szerzett góllal győzött Botoșani-ban, ezzel folytatja a jó eredmények sorát, eddigi nyolc meccsén mindössze egyetlen vereséget szenvedve. A forduló hétfőn a két újonc, az Unirea Slobozia és a Gloria Buzău egymás elleni meccsével folytatódik, majd a Kolozsvári Universitatea és a Dinamo Bukarest összecsapásával ér véget.

Szuperliga, 8. forduló, vasárnapi eredmények
Konstancai Farul – Kolozsvári CFR 0–3 (0–1)
Bukaresti FCSB – Aradi UTA 2–0 (1–0)

Hétfői meccsek
Unirea Slobozia – Gloria Buzău, 19:00
Universitatea Cluj –Dinamo Bukarest 21:30

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?