Színvonalas ökölvívó gálára készülnek Csíkszeredában

Profi interkontinentális bajnoki címmérkőzés is szerepel annak az ökölvívó-gálának a programjában, amelyet szombaton szerveznek Csíkszeredában. Az eseményen amatőr és hivatásos bokszolók is a kötelek közé lépnek.

Nagyszabású ökölvívó-gála helyszíne lesz szombaton a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna. A helyi Bene Regaz Boxing klub és a székesfehérvári Kiliti Promotions együttműködésében megvalósuló esemény a tervek szerint 12 amatőr összecsapással kezdődik, amit öt profi összecsapás követ majd. Mint a szervezők hangsúlyozták a gála kapcsán: kiemelt céljuk a helyi tehetséges fiataloknak is lehetőséget biztosítani.

„Az amatőr kategóriában a Bene Regaz Boxing  neveltjei is szorítóba lépnek köztük Szőcs Bence (VSK) Bartók Zsolt (VSK), Hella Dávid (VSK), Gábor Márk, Gábor Kristóf, Tankó Máté, Tanco Andrei, Olti Erik Tanco Ștefan és még mások” – olvasható a csíkszeredai klub közösségi oldalán.

Hagyományt teremtenének

A Kiliti Promotions tulajdonosa, a gála főszervezője, Kiliti Ferenc a Maszol érdeklődésére elmondta: fontos volt számukra, hogy a helyi boksz-klubbal együttműködve szervezzék meg a gálát.

„A kezdeményező a Kiliti Promotions, amely Magyarország vezető promóciós, profi ökölvívó cége. Nagyon fontos volt számunkra a csíkszeredai helyszín, hiszen Székesfehérvár testvérvárosáról van szó. Szeretnénk hagyományt kialakítani, minden év decemberében megszerveznénk ezt a gálát Csíkszeredában. Mindenkit várunk a közönség soraiba, jó kis programnak ígérkezik az esemény!” – osztotta meg Kiliti Ferenc.

Mint hozzáfűzte, a bokszgála egyik kiemelt támogatójának köszönhetően egy, a helyszínen kiállított kamionban, szimulátor segítségével bárki tesztelheti vezetési tudását. Reggel 10 órától várják az érdeklődőket a Mobil MentorKözpontuban, ahol „a menő gamer cuccoknak, az egyedi Euro Truck Simulatornak köszönhetően pillanatok alatt élesben kipróbálható, milyen összetett szakma is a gépkocsivezetői hivatás”.

A versenyprogrammal kapcsolatban Kiliti Ferenc elmondta: szorítóba lép a helyi Fikó Oszkár, Katona Ferenc Székelyudvarhelyről, illetve Székesfehérvárról Kiliti Tamás, nemzetközi profi, magyar bajnok, veretlen magyar ranglistavezető. A főmérkőzést a kolozsvári Marius Antonetti vívja, az Egyetemes Bokszszervezet (UBO) középsúlyú interkontinentális bajnoki övéért – tette hozzá.

A bokszgála profi összecsapásai
Costel Cimpeanu vs Horváth Patrik Renátó 63,5 kg (négy menet)
Luka Veljovic vs Kiliti Tamás Kiliti 60 kg (hat menet)
Bojan Zecevic vs Fikó Oszkár Fiko 70 kg, (hat menet)
Nerdin Fejzovic vs Katona Ferenc 72 kg (hat menet)
Marius Antonetti vs Yeison Gonzalez, UBO címmérkőzés 72,6 kg (nyolc menet)

Az eseményt az Erőss Zsolt Sportcsarnokban rendezik szombaton és 17 órától kezdődik. A jegyek ára 50 lej, gyerekeknek 30 lej, elővételben kaphatók a Bene Regaz Boxing Gymben, a Markos Béla Fight Academyben, a Caffe Palermóban, illetve a Fitness and Body Gymben, valamint az esemény napján a helyszínen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?