Felépült a gyergyószentmiklósi ökölvívó sportközpont

Elkészült az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont épülete Gyergyószentmiklóson. A több sportágnak is otthont adó komplexum várhatóan július közepén nyithatja meg kapuit, jelenleg a különböző szakhatóságok engedélyeinek beszerzése, valamint az épület berendezése zajlik.

Elkészült az épület, amelynek alapkövét az elmúlt év augusztusában helyezték el Gyergyószentmiklós nyugati határában – számolt be a helyszínen hétfőn Huszár Árpád, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub vezetője.

Mint a sportvezető elmondta, a magyar kormány által finanszírozott,a Magyar Ökölvívó Szövetség beruházása nyomán elkészült épületben az edzőterem még üres, ahogy az emeleten létesülő fitnesszhelyiségből is hiányoznak az eszközök, de a következő időszakban megtörténik ezeknek és a szükséges bútorzatoknak a beszerzése is.

Elhangzott: a földszinten található a versenycsarnokban 700 néző számára lesz ülőhely. A lelátó egyelőre nincs kész, ez majd egy másik munkafázis során valósul meg. Ennek oka, hogy az új tűzvédelmi előírások miatt külön biztonsági tartályt kellett építeniük, ami felemésztette az erre szánt költségvetést.

A sportközpont épülete 1601 négyzetméter, ebből 408 négyzetmétert tesz ki a versenycsarnok, és az ehhez csatlakozó szükséges öltözők, mosdók, irodák és más kiszolgáló helyiségek, összesen 787 négyzetméteren. Az edzéseket kiszolgáló szárny kétszintes, 814 méter alapterülettel, és helyet kap itt egy 270 négyzetméteres edzőterem, ahol egyszerre akár 40 sportoló is dolgozhat, valamint egy 140 négyzetméteres fitneszterem, minden szükséges felszereléssel, amely az erőnlét fejlesztéshez szükséges lehet. Öltözők, masszázsszoba, mosdók, orvosi szoba és labor is készültek, és várják a használatba vételüket. Az építkezés költsége 380 millió forint vagyis 5,15 millió lej.Fotók: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub Facebook-oldala

A létesítmény további küzdősportoknak, aerobiknak, és más sportágak gyakorlására is alkalmas lesz, a beruházás következő fázisa pedig egy szabadtéri sportbázis megépítése lesz az épület mellett korszerű, 250 méter hosszú futópályával, kosárlabda, kispályás foci és más sportok számára alkalmas pályákkal.

Mike Tysont is meghívnák

Huszár Árpád azt is bejelentette, hogy a projekt lelkes támogatója, Böjte Csaba kapcsolatban áll a Széchenyi családdal, akik a „legnagyobb magyar”, gróf Széchenyi István születésének 230 évfordulóján, idén szeretnék elhívni Magyarországra a világhírű bokszolót, Mike Tyson-t.

„Ha ez megvalósul, a legendát szívesen látjuk majd Gyergyószentmiklóson is. Egyelőre még nem biztos, de mi számítunk arra, hogy Böjte Csaba közbenjárására ez lehetséges lesz. Tudni kell azt, hogy Széchenyi István volt az egyik első személy, aki Angliában megismerte, hazahozta és itthon népszerűsítette az ökölvívást” – emelte ki a szakember.Huszár Árpád

Az épületben helyet kaptak ugyanakkor az egyik legsikeresebb magyar ökölvívó, Papp László személyes tárgyai. A sportközpont előcsarnokában található egy rugós labda, amelyet a háromszoros olimpiai bajnok használt az edzéseihez és látható a háromszoros olimpiai bajnok egy kesztyűje is.

A sportközpont hivatalos megnyitója július közepén várható, ekkorra az épület berendezése, felszerelése is megtörténik. A tervek szerint az átadó alkalmával kisebb versenyt is szerveznek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?