Ökölvívó olimpikonokat nevelnének Gyergyószentmilóson

Olimpiai bajnokokat szeretnének kinevelni a napokban felavatott Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpontban. A Gyergyószentmiklóson pénteken átadott sportberuházás korszerű feltételeket teremt a fiatal boxoló tehetségek felkészüléséhez.

Utoljára negyven évvel ezelőtt a műjégpálya építése jelentett ilyen méretű sportberuházást Gyergyószentmiklóson, mint az elmúlt pénteken átadott Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpontban, hangsúlyozták a központ avatásán.

A létesítmény 1601 négyzetméteren fekszik, építése 2020 augusztusában kezdődött el. Az épületet két részre tagolták. A rendezvényeknek, versenyeknek helyt adó épületrészben 408 négyzetméteres küzdőcsarnok kapott helyet, középen a ringgel, körülötte 250 férőhelyes lelátóval, mosdókkal, öltözőkkel.Fotók: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub)

Az edzéseket kiszolgáló épületrész kétszintes, 814 méter alapterülettel, és helyet kapott benne egy 270 négyzetméteres edzőterem, ahol egyszerre 40 sportoló dolgozhat, valamint egy 140 négyzetméteres fitneszterem. Itt találhatók az öltözők, masszázsszoba, mosdók, orvosi szoba és labor is.

A létesítmény további küzdősportoknak, aerobiknak, és más sportágak gyakorlására is alkalmas lesz, a beruházás következő fázisa pedig egy szabadtéri sportbázis megépítése lesz az épület mellett korszerű, 250 méter hosszú futópályával, kosárlabda, kispályás foci és más sportok számára alkalmas pályákkal. Az építkezés költsége 380 millió forint vagyis 5,15 millió lej volt.

„Azért dolgozunk, hogy olyan sportolókat neveljünk itt, akik olimpiai aranyakat nyernek, a világ legfontosabb versenyein állnak majd dobogóra, büszkeséget szerezve a magyar nemzetnek”– mondta a központ átadása kapcsán Huszár Árpád, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub vezetője. Hozzátette: négy évvel ezelőtt kezdték el a munkát 10-12 éves gyerekekkel, mostanig több mint 30 országos bajnoki érmet szereztek a bokszolóik Magyarországon és Romániában a két nemzeti válogatottba bekerülve, Európa-bajnokságon is szerepeltek.

„Nem lesz mindenki olimpiai bajnok azok közül, akik itt bokszkesztyűt húznak a kezükre, mert ez lehetetlen. Azonban azért dolgozunk, hogy a sport által, az itt kapott tapasztalatokkal olyan felnőtteket neveljünk, akik becsülettel, tisztességgel állják majd meg a helyüket az életben, azért dolgozunk, hogy sportolóink közösségünk, nemzetünk értékei legyenek”– fogalmazott Huszár Árpád.

(Borítókép: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub)

Kapcsolódók

Kimaradt?