Szerződést bontott orosz pilótájával, Mazepinnel a Haas F1-es istálló

Az amerikai Forma–1-es csapat szombaton megerősítette, hogy a 23 éves Nyikita Mazepin az ukrajnai háború elítélésének elmulasztása miatt nem maradhat a Haasnál. Az amerikai istálló eredetileg nem akarta kitenni orosz pilótáját, azonban csak egy hétig tudott ellenállni az orosz-ukrán konfliktus miatt rá nehezedő nyomásnak, elsősorban a brit F1-es csapatok részéről.

Az istálló azt is bejelentette, hogy felmondja a szerződést főszponzorával, az Uralkali orosz műtrágyagyártó és -forgalmazó céggel. Az F1-es pilóta édesapja Dmitrij Mazepin, az Uralkali többségi tulajdonosa. Korábban, miután Oroszország háborút indított Ukrajna ellen, az amerikai csapat átfestette versenyautóit, amelyről lekerült a támogató logója, valamint az orosz nemzeti színek is.

A Sky Sports F1 információi szerint Mazepin helyére az amerikai–brazil Pietro Fittipaldi, a kétszeres Forma–1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája érkezhet a Haashoz. A csapat másik versenyzője Mick Schumacher, a legendás hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fia.

(Nyitókép forrása: a Haas csapat Twitter oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?