Székelyföldre érkezett a magyar női kézilabda válogatott

Székelyudvarhelyen edzőtáborozik az olimpiára készülő magyar női kézilabda válogatott, a Marosvásárhelyről autóbusszal érkező stáb első állomása Farkaslaka község volt. Az ötnapos edzőtáborozás során nyílt edzést és közönségtalálkozót is szerveznek.

Hétfő délután Székelyudvarhelyre érkezett a tokiói olimpiára készülő magyar női kézilabda válogatott, amely ötnapos edzőtáborozáson vesz részt Székelyföldön. A szerző felvételeiA Marosvásárhelyről autóbusszal érkező válogatott első állomása Farkaslaka volt, ahol a huszárok fogadták a stábot, a helyiek pedig egy rövid kulturális műsorral kedveskedtek a rövid pihenő idejére. A farkaslakiak kürtöskaláccsal és pálinkával kínálták a sportolókat és a stábot, a kalács jól fogyott, viszont a pálinkával akadt egy kis gond, ugyanis – érthető módon – senki nem akarta „megmenteni a válogatott becsületét”, így végül a csomagok közé került egy üveg itóka is.

Az Elek Gábor szövetségi kapitány által irányított bővített keret kedden délután öt órától nyílt edzést tart a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban. Ezen csak beoltott nézők vehetnek részt, a belépés ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A csapat szerdán délután ellátogat a Madarasi Hargitára is, hazafelé pedig Szentegyházán a Bartók Béla Művelődési házban meghallgatja a Gyermekfilharmónia koncertjét.

Július elsején, csütörtökön este 7 órától közönségtalálkozót tartanak az udvarhelyi Páva Kert Panzió teraszán, a közönség részvételéhez nem szükséges regisztráció, de arra kérik a résztvevőket, hogy tartsák be a jelenleg érvényben levő járványügyi szabályokat.

Az ötnapos edzőtábort a Magyar Kézilabda-szövetség, illetve a határontúli magyar kézilabdázás támogatására létrehozott Együtt Növünk Fel! Alapítvány koordinálja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?