Svájcban lett ifi országos bajnok asztaliteniszben, hétvégén már világkupán versenyez a csíki Simó Éliás Máté (INTERJÚ)

Párosban szerzett aranyérmet a svájci országos verseny U15-ös mezőnyében a Csíksomlyón élő Simó Éliás Máté. A fiatal asztaliteniszező hétvégi világkupája előtt mesélt a Maszolnak eredményeiről, karrierjéről és élményeiről.

Aranyérmet szerzett a svájci országos bajnokságon, most a metzi világkupán szeretne jó teljesítményt nyújtani a csíki származású Simó Éliás Máté. A svájci édesanyától és székelyföldi édesapától származó fiú Csíksomlyón él családjával, sportkarrierje miatt viszont sokat utazik.Fotók: Simó Éliás Máté személyes archívuma

Játékosként a Kézdivásárhelyi Nagy Mózes ISK és a Berni TCC színeiben is versenyez, ugyanis a hazai események mellett svájciakon is részt vesz.

Az ifjú sportolót nem sokkal Franciaországba való megérkezése után értük el. A rangos metzi esemény jó lehetőség számára, hogy a nemzetközi mezőnnyel is összemérje erejét korosztályában.„Egyik nyáron, amikor hokiban még nem voltak edzések, megtudtam, hogy apukám jár pingpongozni. Mondta nekem, menjek el néhány edzésre. Az edző meglátta, van tehetségem. Utána kezdtem amatőr versenyekre járni, majd mentem az országosokra és így tovább. Ahhoz, hogy tudjak azokra is járni, leigazolt a kézdivásárhelyi klub.” – emlékezett vissza a sportággal való megismerkedésére Simó Éliás Máté.Kezdetben székelyföldi csapatánál töltött több időt, a berni klubbal csak a svájci országos versenyeken indult, a helyi válogatott viszont új lehetőséget jelentett neki további rangos eseményekre eljutni saját korosztályában.

„Az egyik országos versenyen második lettem. Egyre jobban felfigyeltek rám, hívtak edzőtáborba, ott megismerhettem csapattársaimat. Azóta elég jóban vagyok velük” – tette hozzá a válogatottal kapcsolatban.Amint említette, Simó Éliás Máténak nem a mostani aranyérem volt az első jó eredménye a svájci bajnokságban. Második helyét tavaly szerezte, idén párosban szerzett első helye mellé szintén hozzá tudott rakni egy ezüstöt vegyespárosban.

„ Jó érzés volt megnyerni az első aranyérmemet. Azelőtt a verseny előtt párosban nem is igazán gyakoroltam. Nem tudtam, hogy más játéka lesz a társamnak. Az első meccsen jól összemelegedtünk, utána már jól tudtunk játszani együtt. Őszintén nem gondoltam volna ezt, de sikerült.” –árulta el a számára viszonylag új helyzettel kapcsolatban a fiatal sportoló.

A hétvégi, metzi világkupával kapcsolatban elmondta, az a célja, hogy a lehető legjobban játsszon és kiadjon magából mindent, amit tud.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?