banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Strandbirkózás: Lőrincz Magor U17-s világbajnok lett Görögországban

A Székelyudvarhelyi ISK birkózói ismét remek eredményeket értek el a nemzetközi mezőnyben. Ezúttal a világbajnokságról térhettek haza egy arany- és egy bronzéremmel.

Szeptember 19. és 21. között rendezték meg a görögországi Kateriniben a strandbirkózók világbajnokságát, amelyen három ifjúsági kategóriában is versenyzővel képviseltette magát a Székelyudvarhelyi ISK.Fotók: Székelyudvarhelyi ISK Facebook oldala

Katona László és Katona Zsolt tanítványai közül Lőrincz Magor érte el a legnagyobb eredményt, akinek még a csoportkörbe jutásért is meg kellett küzdenie az U17-as mezőnyben, de végül az aranyéremnek örülhetett. Minden mérkőzésen sikeresen verekedte át magát a fiatal sportoló, az elődöntőben és a fináléban is ukrán ellenfeleket felülmúlva hódította el a világbajnoki címet a 80 kilogrammos súlycsoportban.Nem maradtak az U20-as kategóriában sem érem nélkül a székelyudvarhelyiek. Ott Lőrincz Balázsnak sikerült felállnia a dobogó harmadik fokára. Az elődöntőben legyőzte őt amerikai ellenfele, a bronzéremért vívott csatában viszont legyőzte ukrán riválisát.

A csapat harmadik versenyzője a 17 éven aluliak mezőnyének 60 kg-os súlycsoportjában induló Egyed Gergő volt, aki nem tudott tovább jutni csoportjából, így ő nyolcadik helyen fejezte be a görögországi világversenyt.

A Székelyudvarhelyi ISK Facebook oldalán gratulált versenyzőinek az elért eredményekért. Bejegyzésükben hangsúlyozzák, hogy mindhárom sportoló felkészülése mögött kemény munka állt, a strandbirkózó szezon lejártával pedig szőnyegen folytatódnak majd az országos versenyek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?