Simona Halep sérülés miatt visszalépett Linzben, Jaqueline Cristian első WTA-fináléját játszhatja

Sérülés miatt visszalépett Simona Halep az ausztriai Linzben zajló, 189 708 euró összdíjazású tenisztorna elődöntőjétől.

A tornán második helyen kiemelt Halepnek honfitársa, Jaqueline Cristian ellen kellett volna pályára lépnie a legjobb négy között csütörtök este, néhány órával a mérkőzés előtt azonban a volt világelső bejelentette, hogy a szerdai találkozón szenvedett térdsérülése miatt nem tudja vállalni a játékot. „Bármit megadtam volna, hogy játszhassak, de feldagadt és fáj, ha megpróbálnék játszani, csak rosszabb lenne” – írta egy Twitter-bejegyzésben.

Jaqueline Cristian így játék nélkül jut a torna döntőjébe. A top 100-ba ezen a héten bekerült román lány a selejtezőkből verekedte be magát a főtáblára, és ez lesz az első fináléja WTA-tornán. Hasonlóan menetelt Linzben két évvel ezelőtt az amerikai Coco Gauff is, aki akkor meg is nyerte a tornát. Jaqueline Cristiannak amerikai ellenfele lesz a fináléban, Alison Riskével kell majd megküzdenie a trófeáért.

Simona Halep 8145 eurót és 110 ranglistapontot kap a linzi tornán nyújtott teljesítményéért. Az egykori világelső nyolc év után először zárja tornagyőzelem nélkül az idényt, és először rekedt a top 20-on kívül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?