Sepsiszentgyörgyi Sportnapok: három napig mozgásban tartják a várost

Pénteken, szeptember 24-én kezdődik a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok 14. kiadása, amely 3 napon át mozgásban tartja a várost, hiszen 26 helyszínen 156 sportprogramot kínál.

Nemes Áron, az eseménysorozat főszervezője szerint 65 sportegyesület közös munkája által színes és széles programot kínálnak minden korcsoport számára. „Arra bátorítok mindenkit, nézzen körül a www.sportnapok.ro honlapon és használja ki, hogy most szabadon mozoghatunk, hisz ez az élmény megfizethetetlen” – fogalmazta meg Nemes Áron.

A főszervező szerint azt tapasztalták, hogy a hivatásos, amatőr, vagy alkalmi szinten sportot űző sepsiszentgyörgyi közönségnek egyaránt fájt, hogy a tavaly a járványügyi intézkedések miatt elmaradtak a hagyományos Sportnapok. „Nem tudjuk, mit tartogat a jövő, ezért a Sportnapok 14. kiadásán próbáljuk a legtöbbet kihozni a helyzetből, próbálunk minél szélesebb körű programot, színesebb tartalmat nyújtani”, mondta Nemes Áron, aki szerint a Sportnapok célja egyrészt az, hogy a különböző sportokat közelebb vigye az emberekhez, másrészt megmutassa, hogy a város milyen lehetőségeket tartogat ezen a téren.

A sepsiszentgyörgyi Sportnapokat pénteken Novák Károly Eduárd sportminiszter-paralimpikon nyitja meg, de az eseményre látogatnak a Lőrincz-testvérek, Tamás és Viktor, az a két kitűnő birkózó, akik Tokióból elhozták az arany és az ezüstérmet, velük a Tein Teaházban szervezett beszélgetésen lehet találkozni, de a sportnapok vendége lesz Miklós Edit olimpikon, beszélgetnek Incze Kriszta háromszéki olimpikon birkózóval, Ciprian Anton-nal, a Román Paralimpiai Bizottság tokiói nagykövetével, és a rendezvény vendége lesz a rádiós sportújságíró, Kádár Zoltán is, aki személyesen tudósított az ötkarikás játékokról.

Nemes Áron elmondta kiemelt hangsúlyt fektetnek a biztonságra, ezért nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy a rendezvény során tartsák be a vírusvédelmi előírásokat, ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy egyes helyszíneken további óvintézkedések is lesznek, pl. az előadássorozat során, a vendéglátóegység belterében is szükséges lesz a maszkviselés a beszélgetés teljes időtartama alatt.

Idén többek közt lesznek szabadtéri edzések, éjszakai biciklizés és futás, squash, foci, streetball, retróautós felvonulás, MTB túra, Spartan típusú akadályverseny, autós szimulátor, sakkelőadás, táncbemutató, tűzzsonglőrök, műkorcsolya, jégkorong, műfalmászás és számos egyéb program várja az érdeklődőket. Szombat lesz a legzsúfoltabb a három nap közül, összesen 87 esemény zajlik majd, vasárnap 57, pénteken mindössze 12 programpontból lehet választani.

A teljes program a www.sportnapok.ro címen érhető el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?