Nyolcvan program a 8. Sepsiszentgyörgyi Sportnapokon

Közel 80 sportprogramot kínál a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő sepsiszentgyörgyi sportnapok. Május 30.–június 1. között főként a sepsiszentgyörgyi stadion környékén - az atlétika és focipályákon, a műfüves pályákon a két sportcsarnokban zajlanak majd a programok, de az uszodában, a bowling-központban, az Adrenalin mászóteremben és több iskolában is szerveznek versenyeket, tájékoztatta port'lunkat Kernászt Huba.

A sportnapok egyik szervezője szerint közel negyven sepsiszentgyörgyi sportegyesület vesz részt a nagyszabású rendezvény lebonyolításában, de nem csak a megyeszékhely sportolóit, hanem az egész régiót megmozgatja az esemény, hiszen több mint 3000 személy nevezett be a programokba.

Többek között lesz foci-, a kézilabda- és a kosárlabda, lábtenisz, gördeszka-, görkorcsolya, rögbi, floorball, gombfoci és bicikliverseny is. Szerveznek fitnesz-maratont, zumba, aerobik, taebo és táncbemutatókat és brazil dzsiudzsicu oktatást. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a reggeli torna résztvevői ingyenes kávét, fitnesz kiflit kapnak.

Június 1-én, vasárnap a gyermeknapra való tekintettel családos programokat szerveznek, így ingyenesen lehet kötélen csúszni, lovagolni, lovas kocsizni, de közel 220 gyerek lép fel tánc-, torna-, és harcművészet-bemutatókkal. Emellett lesz fogatok felvonulás, a sárkányeregetés, bemutatkoznak a kutyaiskolák is. A május 30 ás június 1-e közti sportnapok részletes programját megtekinthetik a sportnapok.ro honlapon. 

Kimaradt?