Sepsi OSK: nem sikerült feltörni az Academica védelmét

Gól nélküli döntetlent játszott a Sepsi OSK és az Academica Clinceni szombat délután Sepsiszentgyörgyön, az első osztályú labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában.

Az előző hetekben a koronavírus-járványtól sújtott székelyföldi csapat a hétvégére nagyjából rendezhette sorait, visszatért az alapemberek többsége – amire szükség is volt a felsőházi rangadón, hiszen a vendégek meglepően jól szerepelnek a mostani idényben.

Az első félidőben kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, a felek a taktikázás közben viszonylag kevés veszélyt jelentettek egymás kapujára.

Térfélcsere után már elszántabban léptek pályára a szentgyörgyiek, s bár ennek egy-két alkalommal majdnem megitták a levét, többnyire a hazaiak akarata érvényesült a pályán. A befejezésbe azonban rendre hiba csúszott, Safranko révén két-három nagy gólhelyzetet is elpuskáztak a háromszékiek, így a szívósan védekező látogatók lehetnek igazán elégedettek az eredménnyel.

A Sepsi OSK sorozatban hatodik döntetlenjét játszotta a bajnokságban.

Liga 1, 24. forduló:
Sepsi OSK–Academica Clinceni 0–0
FC Voluntari–FC Argeș 0–1
Universitatea Craiova–AFC Hermannstadt 1–0
FCSB–Chindia Târgoviște – később
Vasárnap:
Gaz Metan–Kolozsvári CFR
Astra–Dinamo
Hétfőn:
UTA–FC Botoșani
FC Viitorul–Poli Iași
Az élmezőny: 1. FCSB 48 pont/23 meccs, 2. CFR 48/23, 3. Craiova 47/24, 4. Sepsi OSK 37/24, 5. Botoșani 36/23, 6. Clinceni 35/24.

(A nyitóképen épp támadást vezetnek a piros-fehér mezes szentgyörgyiek | Forrás: digisport.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?