Liga 1: hosszabbításban lőtt góllal tartott otthon egy pontot a Sepsi OSK

Elsőször sikerült pontot szereznie hazai pályán a Sepsi OSK-nak a FC Botoșani ellen, a bukovinai alakulat a korábbi öt mérkőzés mindegyikét megnyerte.

A Liga 1 tizenkettedik fordulójában a Sepsi OSK azt a FC Botoșanit fogadta a Szemerja-negyedbeli stadionban, amely a két csapat minden korábbi összecsapását megnyerte, amikor a sepsiszentgyörgyiek voltak a pályaválasztók. 

 

Marius Croitoru alakulata most is közel állt ehhez, ugyanis Andrei Târcoveanu és Hamidou Keita találataival már 2-0-ra is vezetett. A vendégek második gólja után Leo Grozavu hármas cserére szánta el magát, aminek azonnal nyoma is lett a tabellán, Bogdan Mitrea szépíteni tudott az 55. percben. A házigazdák nyomása egyre fokozódott, de az egyenlítő gól csak egyre késett. Amikor már úgy tűnt, hogy a sormintát tartva a Botoșani mindhárom ponttal távozhat Sepsiszentgyörgyről, akkor a bolgár Radoszlav Dimitrov - kihasználva a moldvaiak védelemének hibáit - Eduard Papp kapujába bombázott 8 méterről.

A játékvezető már a Sepsi OSK játékosainak ünneplése közben lefújta a mérkőzést, így az összecsapás 2-2-es döntetlennel ért véget.

A háromszékiek ezzel a döntetlenjükkel visszaelőzték az Academica Clinceni csapatát és 20 pontjukkal feljöttek a tabella 4. helyére.

Labdarúgó Liga 1, a 12. forduló eredményei
FC Voluntari-Academica Clinceni 3-3
FC Argeş-Dinamo 0-1
Sepsi OSK-FC Botoşani 2-2
FCSB-Aradi UTA (szombat, 21:30)
Poli Iași-Kolozsvári CFR (vasárnap, 18:30)
Astra Giurgiu-Chindia Targoviste (hétfő, 16:45)
U Craiova-Medgyesi Gaz Metan (hétfő, 19:00)

(Címlapi fotó forrása: lpf.ro/archív)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?