Sajtóhír: Londonból Budapestre költöztetheti az Eb-döntőt az UEFA az angliai karantén-kötelezettség miatt

A Wembley-ből a Puskás Arénába költöztetheti a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét a kontinentális szövetség (UEFA), ha a brit hatóságok nem változtatnak a koronavírus-járvány miatt bevezetett karanténszabályokon, és vesztegzárra kötelezik a mintegy 2500 hivatalos meghívottat – írja a The Times, amelynek a cikkét a nemzetközi sajtó is szemlézte.

A londoni „szentély” két elődöntőnek és a július 11-i finálénak is otthont ad a tervek szerint, viszont a járványügyi szabályok értelmében, a brit hatóságok által sárga, illetve vörös listásnak minősített országokból érkezőknek tíznapos karanténba kell vonulniuk. Jelenleg a vörös listás Törökország kivételével valamennyi Eb-résztvevő ország a sárga listán szerepel.

E szerint az UEFA és a nemzetközi szövetség (FIFA) hivatalosságaira és a meghívottjaikra (politikusok, szponzorok képviselői stb.) is karantén vár.A Puskás Aréna a keddi Magyarország–Portugália meccsen | Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A cikk szerint az UEFA kilátásba helyezte, hogy ha nem változtatnak a belépési szabályokon, akkor Budapestre költözteti a döntőt. A magyar főváros egyébként az egyetlen a 11 Eb-helyszín közül, ahol teltházas mérkőzéseket engedélyeznek (természetesen a nézőknek hitelt érdemlően kell igazolniuk a ferztőzés elleni védettséget), a többi stadionban csak létszámkorlátozással vehetnek részt a szurkolók.

A járványhelyzet miatt a tavalyi európai Szuperkupa-döntőt is a Puskás Arénába helyezte át az UEFA, illetve a nemrég zárult Bajnokok Ligája- és Európa Liga-szezon egyenes kiesési szakaszában is több mérkőzés pályaválasztója a budapest stadionban rendezte „hazai” meccset (például a Liverpool és a Lipcse ott játszotta mindkét meccsét egymás ellen).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?