Román Kupa: a címvédő CSU Craiova visszavágott a Kolozsvári CFR-nek

Fotó: Facebook/Universitatea CraiovaA címvédő CSU Craiova jutott be utolsóként a labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjébe, miután csütörtök este 1-0-s győzelmet aratott a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR fölött.

Alig 72 órával azután, hogy a labdarúgó Liga 1 alapszakaszának 9. fordulójában a Fellegváron lejátszott összecsapáson a Kolozsvári CFR 1-0-ra legyőzte a CSU Craiovát, ismét megmérkőzött egymással a hazai élvonal két kirakatcsapata. Annyi szépséghiba azért csúszott a dologba, hogy a hétfői mérkőzésen kezdőként pályára lépők közül csupán három játékos kapott bizalmat csütörtökön is. A két csapatban együttesen: a házigazdáknál Houri és Screciu, a vendégeknél Ciprian Deac.

Ilyen körülmények között nem támaszthattunk túl nagy elvárásokat a felekkel szemben, a játékosok alig találták meg egymást a pályán.

Egy gólnélküli első félidő után Laurentiu Reghecampf, az oltyánok edzője hármas cserével indította a második játékrészt, ami azonnal éreztette hatását, a házigazdák egyre magabiztosabban jártatták a labdát. A 63. percben a vezetést is megszerezték, amikor Lyes Houri a CFR nagyvonalú védekezését kihasználva 25 méterről kilőtte Cristiano Figueiredo kapujának bal felső sarkát. A CFR ezután megpróbálkozott az egyenlítéssel, legközelebb ehhez Mike Cestor állt, akinek a fejesét nagy bravúrral ütötte ki David Lázár kapus. Az eredmény már nem változott, a Román Kupa nyolcaddöntőjébe a címvédő CSU Craiova jutott, a Kolozsvári CFR ettől a „gondtól” az idén is nagyon hamar megszabadult, a továbbiakban koncentrálhat a bajnokságra és a Konferencia ligára.

A nyolcaddöntőbe jutott csapatok listája:
Liga 1: FC Voluntari, FCU Craiova, Bukaresti Rapid, FC Arges, Chindia Targoviste, Medgyesi Gaz Metan, Sepsi OSK, FCSB, Bukaresti Dinamo, CSU Craiova
Liga 2: Dunarea Calarasi, Temesvári Poli, FC Buzau, Nagyszebeni FC Hermannstadt
Liga 3: Nagybányai Minaur, ACSO Filiasi

Román Kupa, nyolcaddöntőbe jutásért

  • CSU Craiova-Kolozsvári CFR 1-0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?