Román Kupa: a CSU Craiova lesz az Astra ellenfele a döntőben

Fotó: Facebook/CSU CraiovaNem tudta meglepni a Viitorul Pandurii Tg Jiu a tartalékosan felálló CSU Craiovát a labdarúgó Román Kupa második elődöntőjében, az első mérkőzés 3-0-s eredményével érkező oltyánok számára a 2-2-es döntetlen azt jelentette, hogy készülhetnek az Astra Giurgiu elleni fináléra.

A Román Kupa megszerzésével feledtetheti szurkolóival a CSU Craiova, hogy valószínűleg idén sem sikerül megnyernie a labdarúgó Liga 1-et. Az oltyán gárda szerda este a Liga 2-es Viitorul Pandurii Tg. Jiuhoz látogatott a sorozat elődöntőjének visszavágóján. Mivel az első mérkőzésen Marinosz Uzunidisz tanítványai kiütéses, 3-0-s vereséget mértek ellenfelükre a visszavágó csupa formalitásnak ígérkezett.

Ehhez képest a vendéglátók már a 17. percben előnybe kerültek, amikor Buia labdát szerzett Ackától és 11 méterről vezetéshez juttatta csapatát. Mivel a CSU már a következő akciónál egyenlíteni tudott, az oltyánoknak még idejük se volt „megijedni”: a 19. percben Ofosu lőtte ki Moga kapujának bal alsó sarkát. 

A másodosztályos Viitorul Pandurii becsületére legyen mondva, hogy mentek előre, és a 28. percben Paraschiv ismét előnyhöz juttatta őket. A Craiova hátránya ismét nem tartott sokáig, a 36. percben egyenlített, és beállította a 2-2-es végeredményt.

Mint írtuk, a másik elődöntőben az Astra Giurgiu büntetőrúgások után legyőzte a Bukaresti Dinamót, így a május 22-i döntőben ők küzdhetnek meg a trófeáért - és az európai kupaszereplés jogáért - a CSU Craiovával.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?