Román Kupa: az Astra Giurgiu az első finalista

Fotó: AgerpresAz Astra Giurgiu jutott elsőként a labdarúgó Román Kupa döntőjébe, miután a sorozat elődöntőjének visszavágóját büntetőrúgások után 5-4-re legyőzte a Bukaresti Dinamót. A rendes játékidő, hasonlóképpen az egy héttel korábbi odavágóhoz 1-0-s hazai győzelemmel ért véget.

Sorozatban négy győzelemmel a háta mögött futott ki az Astra Giurgiu elleni Román Kupa-elődöntőre a Bukaresti Dinamo, amely a cseh Dusan Uhrin irányítása alatt magára talált, és kiemelkedett a Liga 1 alsóházi rájátszásának „mocsaras vidékéről”. Ilyen előzmények után a „Kutyák” joggal remélhették, hogy hazai pályán sikerül ledolgozniuk egy gólos hátrányukat a kupa elődöntőjében, és egy trófea elhódításával feledtetni tudják pocsék újabb szezonjuk. Az egy gólos előnye megőrzésére koncentráló Astra védelme a rendes játékidő végén mondta fel a szolgálatot, Andrei Radu a 89. percben megszerezte a Dinamo vezető, és a kétmérkőzéses párharc egyenlítő gólját. Mivel több gól a hosszabbításban nem esett következhettek a büntetőrúgások, amelyeket a vendégek 5-4-re megnyertek.

A másik elődöntőt szerda este 20:30 órai kezdettel rendezik, a Liga 2-es Viitorul Pandurii Târgu Jiu csapatának hazai pályán kellene ledolgozni a CSU Craiovától elszenvedett 3-0-s vereséget.

A döntőt május 22-én rendezik a ploiești-i Ilie Oană Stadionban.

Labdarúgó Román Kupa, elődöntő

  • Bukaresti Dinamo–Astra Giurgiu 1-0, továbbjutott az Astra büntetőrúgások után 

Kapcsolódók

Kimaradt?