Rögbi-vb: Tongától is kikapott a román válogatott

Utolsó mérkőzését is elvesztette a román válogatott a Franciaországban rendezett rögbi világbajnokságon, a Tölgyek vasárnap délután Lille-ben Tonga legjobbjai ellen egy 45-24 arányú vereséggel zárták szereplésüket a B-csoportban.

Fotó: rugbyworldcup.comCsak részben sikerült javítania a hazai rögbiről kialakított lesújtó véleményen Románia válogatottjának, amely vasárnap délután utolsó csoportmérkőzését is elvesztette a rögbi-vb-n Tonga ellen. Apjok Jenő csapatát a B jelű „halálkvintettbe” sorolták, így senki nem várta a Tölgyektők, hogy megváltsák a világot a világranglistát vezető Írország, a címvédő Dél-Afrikai Köztársaság, illetve Skócia ellen. A három rögbi nagyhatalom súlyos vereségeket mért a román válogatottra, amely már a torna előtt valójában az utolsó csoportmérkőzésre, a többé-kevésbé ugyanazon súlycsoportot képviselő Tonga elleni összecsapásra „tartalékolt”.

Elérkezett ez a mérkőzés is vasárnap délután Lille-ben, ahol a Tölgyek két veteránja, Florin Surugiu és Andrei Gorin is utolsó válogatottbeli mérkőzésére készült. Apjok e búcsút is bevetette, hogy feltüzelje játékosait, akiket arra kért, hogy visszavonuló társaikért is játsszanak. Úgy tűnt, hogy szavai süket fülekre találtak, Tonga az első 20 percben háromszor is átszaladt a célon. A büszkeségükben sértett román rögbisek egy utolsó nagy lendülettel belevetették magukat a harcba, Boboc és Surugiu céljaival visszakapaszkodtak a meccsbe. A fiatal Conache pontos rúgásokkal további pontokat szerzett csapatának, amely 28-24-re jött fel és nyílttá tette a találkozót.

De eddig tartott az üzemanyag. Tonga a 49. percben egy újabb célt vitt be, ami megtörte a román lendületet. A lelkileg is sérült csapat már nem tudott felállni és az óceániai szigetország két újabb céllal egyértelműsítette, hogy ki a jobb.

Románia eredményei a rögbi-vb-n

  • Írország-Románia 82-8
  • Dél-Afrika-Románia 76-0
  • Skócia-Románia 84-0
  • Tonga - Románia 45 - 24

A B-csoport végeredménye
1. Írország       19     190-46
2 .Dél-Afrika    15    151-34
3. Skócia           10    146-71
4. Tonga           5       96-177
5. Románia      0        32-287

A negyeddöntők párosítása

  • Wales - Argentína (október 14., Marseille)
  • Írország - Új-Zéland (október 14., Saint-Denis)
  • Anglia - Fidzsi-szigetek (október 15., Marseille)
  • Franciaország - Dél-Afrika (október 15., Saint-Denis)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?