Rögbi vb: a regnáló világbajnok Springboks kiütötte a román válogatottat

Csúfos vereséget szenvedett a román válogatott a Franciaországban rendezett rögbi-világbajnokság második fordulójában: a címvédő Dél-Afrikai Köztársaság nem kapcsolt vissza egy pillanatra se, így a torna legnagyobb különbségű eredménye (0-76) után 8-158-ra módosult a Tölgyek pontaránya.

Hihetetlen hangulat fogadta a csapatokat vasárnap délután Bordeaux-ban, ahol 40 ezer néző látogatott ki az aktuális rögbi világbajnok Dél-Afrikai Köztársaság Románia elleni mérkőzésére.

A trikolórok az első fordulóban a világranglista első helyén álló Írországtól 8-82-re kaptak ki, ami nagyjából előrevetítette, hogy mire lesznek képesek a Springboks ellen, de a találkozón történtek még a legrosszabb rémálmokat is felülmúlta.

Az afrikaiak teljes sorcserét hajtottak végre az első fordulóban pályára küldött csapathoz képest, de játékerejük így is fényévekre volt az ellenfelénél. Alig 3 percnek kellett eltelnie az első célig, majd a románok védelmi hibáit kihasználva a Springboks menetrendszerűen vitték be a labdát a célterületre. A 12. percben már 26-0-t mutatott az eredményjelző tábla és talán csak az eleredt eső mentette meg a románokat attól, hogy ez a sorminta folytatódjon. Szünetre 33-0-nál vonultak a csapatok.

A második félidőre elállt az eső, így a dél-afrikai válogatott onnan folytatta, ahol korábban abbahagyta. Cobus Reinach és Makazole Mapimpi 3-3 célt ért el, csapatuk összesen 11 alkalommal vitte át a labdát a gólvonalon.

A románoknak két pontszerzési lehetőségük volt, de büntetőrúgásaikat kihagyták, így az eredményjelző a mérkőzés végén is egy nagy 0-t mutatott az ország neve mellett, miközben az ellenfél 76 pontot ért el.

A 76-0-ás eredménnyel véget ért összecsapáson két negatív rekordot is felállított Románia az idei rögbi vb-n

  • ez volt a legnagyobb különbségű vereség
  • először történt meg, hogy az egyik csapat egyetlen pontot se ért el

A román válogatott legközelebb szeptember 30-án, 22:00 órakor lép pályára Skócia ellen, majd a csoport utolsó fordulójában Tongával csapnak össze.  (október 8., 18:45).

A reális cél a román válogatott számára a csoport utolsó helyének elkerülése. Ehhez viszont arra volna szükség, hogy a játékerőben legközelebb álló Tongát le tudják győzni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?