Remek hangulatban zárult a krasznai Partium Focitorna

Idén is megrendezték Szilágy megyében a Partiumi Focitornát az FK Kraszna szervezésében, erdélyi és magyarországi csapatok részvételével.

Fotók: FK KrasznaA harmadik alkalommal kiírt focitorna a megyében négy helyszínen – Ipp, Zilah, Kraszna és Szilágyperecsen – zajlott, 17 utánpótlásnevelő klub (FK Kraszna, FK Csíkszereda, Újpest FC, Sepsi OSK, CSU Mihályfalva, Szépvízi MÜ, Zilahi Viitorul, Zilahi SCM, Kolozsvári Viitorul, Csíkszentmihályi Törekvés, Kis Küküllő Erdőszentgyörgy, Szászrégeni CSS, Kolozsvári Juniorul Cluj, Délhegy SE, Rákosszentmihályi AFC, Partium Akadémia, Marosvásárhelyi SE, Jővő FC Gyergyó) részvételével; négy korosztályban több mint 700 gyerek lépett pályára.

Stanciu Rudolf főszervező, az FK Kraszna elnöke elmondta: mivel az időjárás nem volt a legbarátságosabb, ezért a helyszínen forró teával próbálták enyhíteni az időjárás vasfogát. „A lényeg, hogy nem történt komoly sérülés, és úgy tűnt, mindenki jól érezte magát. Mi ezúton is megköszönjük a gyerekeknek a részvételt, a szülők, támogatók és segítők hozzájárulását, és reméljük, hogy legközelebb is számíthatunk rájuk” – mondta az elnök.

A jövő évi Partiumi Focitornának többnyire Kraszna biztosítana helyet, amennyiben elkészül a nagy műfüves pálya. Az elnök kiemelte, a februári zord időjárás miatt az időpontot kitolják tavaszra, hogy a játékot ne akadályozza se a hideg, se a havazás, és kedvező időjárási viszonyok mellett a játékosok lelkesedése is nagyobb – bár ebből mindezidáig nem volt hiány.

A rendezvényen és az azt követő díjátadón részt vett Kovács István helyi polgármester, Krecska János, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontjainak vezetője, valamint Daniel Sabou, a Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke.

„A helyezések mellett különdíjakat adtunk a legjobb játékosnak, kapusnak és a gólkirálynak, ami viszont a legfontosabb, mivel román csapatok is jelentkeztek, a focitorna végén közösen énekeltük el a magyar, a román és a székely himnuszt, amit tapssal fogadtak. Ezt fontosnak tartjuk, próbáljuk a szélsőséges köröket kizárni, ezért úgy döntöttünk, hogy idén román csapatokat is fogadunk, hisz együtt élünk, és az egymás közötti jó kapcsolatot ápolni kell” – fogalmazott az elnök.

Kapcsolódók

Kimaradt?