banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Pert nyert Gabi Szabó, visszatérhet a Bukaresti CSM élére

Pert nyert Gabriela Szabó Bukarest főpolgármesteri hivatala ellen, a táblabíróság jogerősen kimondta, hogy igazságtalanul váltották le 2022-ben a Bukaresti CSM igazgatói tisztségéből.

Végső győzelem – jelentette be az atlétát képviselő ügyvédi iroda a fővárosi táblabíróság csütörtöki döntését, amely semmisnek nyilvánította a főpolgármester Nicușor Dan két évvel ezelőtti rendeletét, mikor is fegyelmi eljárással bontották fel a szerződését. Most elrendelték, hogy helyezzék vissza korábbi tisztségébe és visszamenőleg térítsék meg az elmaradt béreit. A táblabíróság ugyanakkor elutasította Gabi Szabó erkölcsi kártérítésre vonatkozó igényét.

Fotó: Gabriela Szabó Facebook-oldala

Az egykori olimpiai bajnok atléta közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy két év után a bíróság igazat adott neki, „Nicușor Dan hazudott”. „Ez a döntés egy fontos lépés a velem szemben elkövetett igazságtalanság helyrehozásához, bár a keserű tapasztalatot, valamint a megalapozatlan és hazug vádak okozta rossz élményeket nem lehet eltörölni” – írta Gabi Szabó.

A táblabíróság ítélte jogerős, és megmásította a tavalyi döntést, amelyik a jogosnak találta a menesztését.

Nicușor Dan a fellebviteli döntésre egyelőre nem reagált. Tavaly ő jelentette be az önkormányzat győzelmét, emlékeztetve, hogy 2022-ben a fegyelmi bizottság megállapításai nyomán bontottak szerződést az egykori olimpiai bajnokkal, mert az önkormányzat ellenőrzőtestülete szabálysértéseket állapított meg a tevékenységében. A városvezető jogtalan kifizetésekkel vádolta meg Szabót és még az Országos Korrupcióellenes Ügyészséggel (DNA) is megfenyegette.

Szabót amúgy 2022. júniusában váltották le a Bukaresti CSM igazgatói tisztségéből és áthelyezték egy másik önkormányzati intézmény vezetőségébe. Azóta a volt röplabdázó, Iulian Pîslaru a megbízott ügyvezető a sportklubnál.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?