Peking 2022: Lara Gut-Behrami győzött szuperóriás-műlesiklásban

Lara Gut-Behrami nyerte pénteken a női alpesi síelők szuperóriás-műlesiklását a pekingi téli olimpián.

A harmincéves svájci síző, a szám 2021-es világbajnoka - aki hétfőn harmadik lett óriás-műlesiklásban és 2014-ben, Szocsiban lesiklásban is bronzérmes volt - hetedikként jött le a jencsingi Nemzeti Alpesisí Központban kialakított pályán. Fotó: Agerpres/EPAKülönösen a középső szakaszban ment gyorsan, ezen a részen jelentős előnyt alakított ki az addig éllovas, harmadikként lesikló Mirjam Puchnerrel szemben, és ebből 22 századmásodpercet megőrzött.

Az osztrák végül maradt a második, a harmadik helyen pedig egy másik svájci, Michelle Gisin végzett, aki négy éve, Phjongcshangban kombinációban győzött.

Első teljes pályáját teljesítette Mikaela Shiffrin az után, hogy előzőleg óriás-műlesiklásban címvédőként, majd műlesiklásban is - melyben 2014-ben győzött - kiesett az első futam során. A 73 világkupa-elsőséggel rendelkező amerikai versenyző egy darabig fontolgatta, hogy kihagyja az első gyors számot, de csütörtökön mégis úgy döntött, elindul szuperóriás-műlesiklásban. Tizenegyes rajtszámmal jött le és a kilencedik helyen végzett.

A címvédő cseh Ester Ledecka, aki kedden hódeszkában a négy évvel ezelőtti sikerét megismételve nyert párhuzamos óriás-műlesiklásban, ötödik lett.

Az izraeli színekben induló Szőllős Noa a 34. helyen végzett a 44 fős mezőnyben.

Eredmények, alpesi sí, női szuperóriás-műlesiklás
1. Lara Gut-Behrami (Svájc) 1:13.51 perc
2. Mirjam Puchner (Ausztria) 1:13.73
3. Michelle Gisin (Svájc) 1:13.81

Kapcsolódók

Kimaradt?