Párizs 2024: A franciák többsége engedné az oroszok olimpiai indulását

Friss internetes felmérés szerint a franciák többsége támogatja az oroszok indulását a jövő évi párizsi nyári olimpián.

Az insidethegames.biz számolt be róla, hogy az 1005 - 18 év feletti - francia megkérdezésével készült felmérés tanúsága szerint az ötkarikás játékok házigazdáinak 72 százaléka ért egyet azzal, hogy Oroszország - és az ukrajnai háborúban Moszkvát támogató Fehéroroszország - sportolói részt vehessenek és semleges zászló alatt versenyezhessenek a 2024-es olimpián.

A közvélemény-kutatás az után készült, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jelezte: szigorú feltételek mellett, semleges színekben vissza lehetne engedni a két ország versenyzőit a nemzetközi sportéletbe, bár konkrétan a párizsi ötkarikás indulásuk lehetővé tételét illetően a NOB eddig nem foglalt állást. Anne Hidalgo, Párizs polgármestere nem ért egyet a franciák többségévelAz esetleges engedmény önmagában dühös reakciót váltott ki Ukrajnában, továbbá több ország bojkottal fenyegetőzött, Anne Hidalgo párizsi polgármester pedig kijelentette, hogy ellenzi orosz és fehérorosz sportolók jelenlétét a jövő évi olimpián.

Az online felmérés szerint a válaszadók 28 százaléka van azon a véleményen, hogy az oroszok nemzeti színekben is versenyezhetnek Párizsban, 27 százalék pedig úgy gondolja, hogy el kellene őket tiltani.

Kapcsolódók

Kimaradt?