Novák Károly Eduárd bejelentette, hogy elkezdte a párizsi játékokra való felkészülést

Elkezdte hatodik paralimpiájára való felkészülést Novák Károly Eduárd – jelentette be az év első napján az RMDSZ-es sportminiszter.

A csíkszeredai paralimpiai bajnok egy Facebook-bejegyzésben így fogalmazott: „a sport megtanít harcolni a legmerészebb álmokért, megtanít arra, hogy nem szabad visszariadnunk a legnagyobb céloktól, jöjjön bármilyen akadály. Újévi fogadalmam is erről szól - elkezdem a 2024-es párizsi paralimpiai játékokra való felkészülést”.

Mint írta, ez lesz a hatodik alkalom, hogy rajthoz áll a paralimpiai játékokon.

„Azért döntöttem úgy, hogy részt veszek a párizsi paralimpián, mert a sporthoz és a csúcsteljesítményhez való hozzáállásom, a bajnoki mentalitás, az új akadályok legyőzésének gondolata mindig is segített abban, hogy önmagam legjobb verziója legyek. Még mindig szívesen emlékszem a 2008-as első paralimpiai érmemre, amelyet négy évvel később Londonban aranyérem követett. Ezek több mint érmek, ezek olyan élmények, amelyek mindig valami többet adtak, kiteljesítettek és megmutatták, hogy nem csak a cél, a végeredmény a fontos, hanem a folyamat, az oda vezető út. Most újra el akarok indulni ezen az úton. Majd meglátjuk, hová vezet, de bármi is vár rám a célban, tudni fogom, hogy csodálatos emberek, a családom támogatása és rengeteg pozitív energia vezetett végig” – írta Novák Károly Eduárd.

A csíkszeredai kerékpáros a 2004-es athéni játékokon két negyedik helyet ért el. Négy évvel később Pekingben felállhatott a dobogó második fokára. Karrierje csúcsát Londonban érte el, ahol 2012-ben megszerezte Románia első paralimpiai aranyérmét. Legutóbb a tokiói játékokon ezüstérmet nyert 4000 méteres üldözőversenyben. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?