Összesorsolták a Fradit és a Steauát a férfi kézilabda Európa-ligában

Fotó: fradi.huA Ferencváros a Bukaresti Steauát, a Fejér-B.Á.L. Veszprém pedig a francia Chambéry Savoie Mont-Blanc csapatát kapta a férfi kézilabda Európa-liga-selejtező második fordulójának keddi sorsolásán.

A bécsi eseményen elhangzott, hogy a meccseket szeptember 27-én és október 4-én játsszák. Az első meccset mindkét magyar csapat idegenben, a visszavágót pedig hazai pályán játssza.

Az előző idényben a Chambéry és a Steaua is az ötödik helyen végzett hazája bajnokságában.

Az FTC az első körben kettős győzelemmel búcsúztatta a szintén román Nagybányai Minaur együttesét, a Magyar Kupa-ezüstérmes veszprémi csapat viszont csak most kapcsolódik be a küzdelmekbe. A bajnoki bronzérmes Balatonfürednek pedig nem kell selejtezőt játszania, a csoportkörben kezdi meg szereplését.

"A sorsolást tekintve szerencsénk volt, mert amikor minket húztak, még három nagyon erős rivális volt a lehetséges ellenfelek között. Járhattunk volna sokkal rosszabbul, sokkal jobban viszont nem, mert ebben a körben már nagyon erős a mezőny. Úgy gondolom, közel azonos képességű, talán kicsit jobb csapattal találkozunk, mint az első fordulóban" - nyilatkozta klubja honlapján Pásztor István, a Ferencváros vezetőedzője.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?