Egygólos előnyt szereztek a magyarok Izrael ellen idegenben

A magyar férfi kézilabda-válogatott 33–32-re nyert Izrael vendégeként a januári világbajnokság selejtezőjének első, szerdai mérkőzésén Tel-Avivban. A visszavágót szombaton rendezik Tatabányán, a párharc győztese kijut a január 12–29. között sorra kerülő svéd–lengyel közös rendezésű vb-re.

Pedro Rodríguez a magyarok egyik legjobbja volt | Fotó: magyar kézilabda-válogatott Facebook-oldalaA találkozó kezdeti szakaszában a hazaiak könnyen jutottak háromgólos előnyhöz, a vendégcsapat a 3. perc elején Ancsin Gábor betörésével kezdte meg a gólgyártást és a felzárkózást. Kiegyenlített küzdelemben a magyarok a 8. percben érték utol ellenfelüket, majd a 10. percben a mérkőzés során először megszerezték a vezetést. Azt azonban nem tudták megtartani, mert a védekezésük nem állt össze, kevés volt az ütközés és a lábmunka is. Ezt kihasználva ismét a házigazdák kezdeményezhettek, visszavették a vezetést, a vendégek azonban szorosan a nyomukban voltak.

A szünet után fordulatos szakaszok jöttek, a vendégcsapatnak sikerült rendeznie a védekezését, és az egyre többet hibázó, picit elfáradó hazaiakkal szemben előnyre tett szert elsősorban Hanusz Egon és Pedro Rodríguez átlag feletti teljesítményére alapozva. A hajrához érve háromgólos előnyben voltak a magyarok, de izraeli időkérés után felzárkóztak a hazaiak.  A két csapat hatodik egymás elleni mérkőzésén a magyarok ötödször győztek, egy vereség mellett.

A jövő évi lesz a 28. férfi világbajnokság, a magyarok eddig 21 alkalommal vettek részt a tornán, legjobb eredményük az 1986-os ezüstérem, a legrosszabb az 1995-ös 17. helyezés. Legutóbb, tavaly januárban ötödikek lettek.

A következő világbajnokság mezőnyének már tagja a címvédő Dánia, a rendező Svédország és Lengyelország, továbbá Franciaország, Norvégia, Spanyolország, Bahrein, Irán, Katar, Szaúd-Arábia, a Koreai Köztársaság, Argentína, Brazília, Chile, Uruguay és Belgium válogatottja.

Izrael–Magyarország 32–33 (18–17)
lövések/gólok: 48/32, illetve 47/33
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 5/3
kiállítások: 6, illetve 10 perc

Kapcsolódók

Kimaradt?