Női kézilabda BL: nem bírt egymással a Fradi és a Rapid

Fotó: MTIA Ferencváros házigazdaként 24-24-es döntetlent játszott a Bukaresti Rapid csapatával a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

A vendégek egyszer sem vezettek az egész meccsen. Az előző idényben BL-ezüstérmes FTC három vereség után először szerzett pontot a mostani szezonban.

„Lélektelenül soha" - állt az FTC-szurkolók által a kezdés előtt kifüggesztett feliraton. Ennek az első pillanattól kezdve megfeleltek az előző idényben BL-ezüstérmes csapat játékosai, akik 3-0-s sorozattal kezdtek, de a tizedik percben már döntetlen volt az állás. Vezetni nem tudott a Rapid, mert az FTC ismét lendületbe került, jól védekezett és gyors ellentámadások végén szerezte góljait (11-5). Ekkor még nem dőlt el a meccs, mert a románok egy újabb hármas gólsorozattal csökkentették hátrányukat, a szünetben pedig 14-10-re vezettek a stabilabban kézilabdázó házigazdák.

A szünet sem törte meg a Ferencváros lendületét, Klujber Katrin három gólt lőtt, a fiatal kapus Mészáros Virág büntetőt védett, csapatuk pedig a 42. percben már 20-14-es előnyben volt. A bukarestiek kapust cseréltek, részben ennek, és néhány elkapkodott ferencvárosi támadásnak is köszönhetően hét percen belül 21-20-ra felzárkóztak. Bíró Blanka bravúros védései ellenére egyenlített a Rapid, és bár az utolsó öt percben mindkét együttes eldönthette volna a találkozót, a támadásban elkövetett hibák miatt ez végül egyiknek sem sikerült.

Andrea Lekics hat gólt lőtt, őt választották a mezőny legjobbjának. Emily Bölk és Klujber Katrin öt-öt találattal, Bíró Blanka 13 védéssel zárt. A túloldalon Korsós Dorina nyolc lövésből hatszor volt eredményes, Diana Ciuca hét, Ivana Kapitanovic hat védést mutatott be.

Az FTC a következő fordulóban, október 22-én a dán Esbjerg otthonában lép pályára a BL-ben. A két csapat az előző kiírásban az elődöntőben találkozott egymással, akkor a Ferencváros nyert az MVM Dome-ban.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, B csoport:

  • FTC-Rail Cargo Hungaria - Bukaresti Rapid 24-24 (14-10)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?