Női foci: Gődérék legyőzték a bolgárokat, a magyarok kikaptak Svájcban

Harmadik győzelmével továbbra is vezeti C divíziós csoportját a pénteki meccsen három erdélyi magyar játékost is bevető román válogatott. A magyar csapat helytállt Svájcban, de nem tudott pontot szerezni.

Nem számíthatott könnyű meccsre Bukarestben a román válogatott a bolgárok elleni Eb-selejtezőn, a várakozásnak megfelelően nem volt könnyű feltörni a vendégek védekezését. Egészen a 76. percig kellett várni a mindent eldöntő gólra, amelyet Stefanie Vatafu szerzett.

Fotó: MLSZ Facebook oldala

A román csapatban kezdőként pályára lépett Gődér Brigitta és Geréd Erika is, csereként pedig az FK Csíkszereda játékosa, Herczeg Andrea is beszállt a meccsbe. Az 1–0-s győzelemmel a hazaiak három meccs után kilenc ponttal, egyelőre kapott gól nélkül vezetik csoportjukat a C-ligában. Hamarosan a bolgárok elleni visszavágó következik számukra Szófiában, ahol siker esetén nagy lépést tehetnek az osztályozót érő első hely felé.

A magyar válogatott B divíziós csoportjában lépett pályára pénteken a jóval esélyesebb svájciak vendégeként. Közel fél óráig kapott gól nélkül tartotta magát a csapat, de Lehmann végül megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

Fotó: Nationala Romaniei de Fotbal Feminin Facebook oldala

Nem törtek össze a vezető találattól a magyarok, a második félidőben Zeller Dóra révén egyenlítettek, viszont csak néhány percig állt 1–1 az eredményjelzőn. Büntetőhöz jutottak ugyanis a svájciak, amelyet értékesítettek, ezzel 2–1-re megnyerték a mérkőzést.

A magyar csapat három meccs után nyeretlenül, egy ponttal áll csoportja harmadik helyén, június 4-én hazai pályán fogadják a svájciakat.

Eb-selejtező eredmények

Románia – Bulgária 1–0 (0–0)
Gólszerző: S. Vatafu (76.)

Svájc – Magyarország 2–1 (1–0)
Gólszerzők: A. Lehmann (27.), L. Baumann (61.), illetve Zeller D.(56.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?