Nemzetek Ligája: az angolok ellen kezd a Puskásban a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán, az Európa-bajnoki ezüstérmes Anglia ellen kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligája 2022-23-as idényében.

Fotó: MÁZSAz mlsz.hu-n olvasható pénteki beszámoló szerint az európai szövetség (UEFA) nyoni központjában készítették el a menetrendet, amely alapján Gareth Southgate szövetségi kapitány válogatottja június 4-én lép pályára Budapesten, három nappal később pedig az Európa-bajnok Olaszország vendége lesz Marco Rossi együttese.

A legmagasabb, A divízió 3. csoportjának programja június 11-én folytatódik, akkor a németek lesznek a magyarok vendégei, június 14-én pedig Londonban játszik a válogatott. Az utolsó két fordulót szeptemberben rendezik, 23-án Németország-Magyarország, 26-án pedig Magyarország-Olaszország találkozóra kerül sor.

Az olaszok elleni mérkőzések Marco Rossi szövetségi kapitány számára kifejezetten pikánsnak ígérkeznek, a szakvezető saját hazája csapata ellen irányítja majd a magyar együttest.

A csoportküzdelmek során a magyar válogatott az első hazai összecsapását zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani. A büntetést még a részben budapesti rendezésű Eb-n tapasztalt diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt kapta a magyar szövetség, amely fellebbezett az eredetileg kettő plusz egy felfüggesztett mérkőzésre szóló büntetés ellen, így lett végül 1+1 zárt kapus meccs a jogerős ítélet.

Az A divízióból a négy csoportgyőztes a négyes fináléban szerepelhet, míg a négy csoportutolsó kiesik a másodosztályt jelentő B divízióba. A Nemzetek Ligája-szereplés alapján is ki lehet majd jutni a 2024-es, németországi Eb-re, de ennek pontos kritériumait még nem közölte az UEFA. Várhatóan még a sorozat júniusi rajtja előtt megszületik erről a határozat.

A magyar válogatott NL-mérkőzései 2022-ben:
június 4.: Magyarország-Anglia 19.00 - zárt kapus
június 7.: Olaszország-Magyarország 21.45
június 11.: Magyarország-Németország 21.45
június 14.: Anglia-Magyarország 21.45
szeptember 23.: Németország-Magyarország 21.45
szeptember 26.: Magyarország-Olaszország 21.45

Kapcsolódók

Kimaradt?