banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Nemzetek Ligája: Sokáig vezettek a magyarok a hollandok ellen, döntetlen lett a vége

Sallai Roland első félidőben szerzett találatával közel volt a bravúrhoz Marco Rossi csapata, de az 1–1-es végeredménnyel sem lehet elégedetlen.

Napra pontosan tizenegy évvel ezelőtt mérkőzött meg egymással legutóbb a magyar és holland labdarúgó-válogatott. Az emlékezetes amszterdami világbajnoki selejtezőn a hazaiak elsöprő, 8–1-es vereséget mértek Egervári Sándor csapatára, ami az akkori szövetségi kapitány lemondásához is vezetett. Péntek este Budapesten nyílt lehetőség Szoboszlaiéknak arra, hogy hosszú idő után legalább egy pontot szerezzenek Hollandia ellen tétmeccsen.Sallai Roland akcióban | Fotó: Facebook/MLSZ

Nem várta viszont jó formában a magyar csapat a mostani találkozót sem, ugyanis a Nemzetek Ligáját egy Németországban elszenvedett ötgólos vereséggel kezdte, majd hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott a bosnyákokkal.

Ahogyan az várható volt, a vendégek már az első pillanattól kezdve elkezdték uralni a mezőnyjátékot. A meccs első lövése ennek ellenére Schäfer András részéről érkezett, nem volt kapura veszélyes a próbálkozás.

Komoly nyomást helyeztek a hollandok a magyar védelemre az első negyedórában, Bolla hibája után Reijnders törhetett be szabadon a tizenhatoson belülre, Dibusz Dénes viszont a kapuból kirontva jól zárta a szöget.

Támadással reagáltak a hazaiak a lehetőségre, Szoboszlai lövésre begurított szögletét követően Sallai találta el a bal kapufát. A játék képe alapján úgy tűnt, hogy kevés ehhez hasonló gólszerzési esélye lehet a magyaroknak, de szervezett védekezésükkel a hollandokat sem engedték kibontakozni.

A 32. percben gyors támadást vezettek labdaszerzésük a magyarok, Nagy Zsolt beadására pedig pontosan érkezett Sallai Roland, a kapu közvetlen közeléből fejezte be a támadást és megszerezte a vezetést a magyar válogatottnak.

Igyekeztek gyorsan reagálni a hollandok, néhány perccel a kapott találat után nyolc méterről kaptak közvetett szabadrúgást egy szabálytalan kirúgás miatt. Ezen a ponton a teljes magyar védelem beállt a kapu elé, óriási esélyt jelentett ez a vendégeknek. Gakpo lövése végül elakadt Dibusz lábai között, így megúszták a magyarok az esetet.

Előnyben vonulhatott Rossi válogatottja a szünetre, a meccs végéig viszont még nagyon sok volt hátra. Várható volt, hogy a hollandok fokozni fogják a nyomást és mindent megtesznek az egyenlítésért. Több veszélyes támadást is vezettek a második félidő elején, de a magyar védelem kis szerencsével állni tudta a sarat.

Bár veszélyesebben játszott Koeman csapata, mint korábban, pontatlanok voltak helyzeteiknél, az idő teltével pedig kezdtek egyre közelebb kerülni a magyarok a bravúrhoz. A 78. percben ismét fejesből volt lehetősége a hollandoknak egyenlíteni, viszont ez a próbálkozás sem találta el a kaput. 

Csoboth Kevin akcióját követően váratlanul emberelőnybe kerültek a hazaiak, Virgil Van Dijk ugyanis néhány percen belül két sárga lapot is begyűjtött. Nem törte meg viszont a hátrány a holland csapatot, a sokadik szabadrúgása után Denzel Dumfries fejesével végül betalált és 1–1-re alakította az állást.

A hátralévő időben már nem született újabb gól a találkozón, ami így végül döntetlennek zárult. Bár a magyarok nem tudták megtartani előnyüket, zsinórban kilenc elvesztett meccs után pontot szereztek Hollandia ellen. A csoport másik mérkőzésén a németek 2–1-re legyőzték idegenben a bosnyákokat, akik hétfőn Szoboszlaiékat fogadják.

Magyarország – Hollandia 1–1 (1–0)

Puskás Aréna, Budapest

Vezette: L. Fahndrich (Svájc)

Gólszerzők: Sallai Roland (32.), Denzel Dumfries (83.)

Sárga lapok: Varga B. (13.), Fiola A. (77.), illetve Virgil Van Dijk (76.,79.)

Piros lap: V. Van Dijk (79.)

Kapcsolódók

Kimaradt?