Áradozik a román sportsajtó a magyarok angliai győzelméről

A román sportsajtóban kiemelt figyelmet kapott a magyar labdarúgó-válogatott Anglia ellen idegenben elért 4–0-s győzelme, és az örök riválisnak tekintett magyar csapat összehasonlítási alapul szolgált a román válogatottal, amely a wolverhamptoni mérkőzéssel egy időben hazai pályán 3–0-ra kikapott Montenegrótól.

A magyar játékosok diadalünnepe | Fotó: MTI/Koszticsák SzilárdA sportportálok arra is kitértek, hogy a magyarok négy forduló után Németországot, Olaszországot és Angliát megelőzve vezetik a Nemzetek Ligája A-divíziójának „halálcsoportját”, míg a román válogatott a B-divízióban csoportja utolsó helyén áll Bosznia-Hercegovina, Montenegró és Finnország mögött.

A Románia–Montenegró mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Edward Iordănescu szövetségi kapitányt is kérték az újságírók, hogy reagáljon az angol–magyar mérkőzésre. A román edző elutasította, hogy párhuzamot vonjon a válogatottak között, és csak saját csapatáról beszélt. Kijelentette: el kell fogadni a helyzetet, és le kell vonni a nehezen megemészthető következtetéseket. Lemondását azonban nem jelentette be.

A román sportsajtó az „elképesztő”, „káprázatos” jelzőket használta a magyar siker leírására. A Gsp.ro portál megfogalmazása szerint „Marco Rossi meglepetéscsapata eltüntette Angliát”. A Prosport.ro szerdai véleménycikkének azt a címet adta, hogy „Fényévekre vagyunk a magyar sporttól”. A cikkíró összehasonlította az utóbbi három olimpia magyar és román eredményeit, és megállapította: a magyarok nemcsak a labdarúgásban, hanem más sportokban is jeleskednek. Ezt annak tulajdonította, hogy működni kezdett az Orbán-kormány által 2011-től bevezetett adórendszer, amely kedvező adózási feltételeket biztosít a sport és a kultúra támogatóinak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A Digisport.ro a közösségi portálokon terjedő humoros megjegyzéseket is összegyűjtötte. Ezek egyike szerint Románia a nagy futballnemzetek, Anglia és Olaszország szintjén teljesített szerda este.

Kapcsolódók

Kimaradt?