Németország mindent vitt a kolozsvári asztalitenisz Európa-bajnokságon

Fotó: ETTUA nőknél és a férfiaknál is német győzelem született vasárnap a Kolozsváron rendezett asztalitenisz csapat Európa-bajnokságon: a nők mezőnyében a kétszeres címvédő Románia kisebb meglepetésre alulmaradt Boros Tamara tanítványaival szemben, a férfiaknál pedig az oroszokat utasították maguk mögé a német pingpongozók.

Mint korábban írtuk, a Szőcs Bernadette, Elizabeta Samara és Dana Dodean-Monteiro alkotta hazai válogatott kétszeres címvédőként, fő aranyesélyesként érkezett a kolozsvári asztalitenisz Európa-bajnokságra. A BT Arénában megrendezett kontinentális tornán nagyobb fennakadás nélkül érvényesítette a papírformát a Viorel Filimon vezette csapat, Szőcsék a csoportból kijutva Luxemburg és Franciaország legyőzésével kvalifikálták magukat a döntőbe. Másik ágon az utgyancsak öt Eb-címmel rendelkező Németország jutott a döntőbe.

A párharc első mérkőzésén Szőcs Bernadette idegtépő csatában maradt alul Nina Mittelhammal szemben, a marosvásárhelyi lány 2-2-es állásnál a mindent eldöntő ötödik játszmában 9-5-ös vezetésről kapott ki 10-12-re.

A következő mérkőzésen Sabine Winter sima három szettes győzelmet aratott Elizabeta Samara ellen, és ezzel a németek egy győzelemre kerültek az aranyéremtől.

0-2-es állásnál Dana Dodean-Monteiro „késsel a nyakán” játszott, de az aradi pingpongozó jól bírta a nyomást, 3-2-re nyert és adott még egy esélyt csapatának. A negyedik összecsapás is végletekig kiélezett volt, Samara és Mittelham öt szettes mérkőzése után a német lány örülhetett csapattársai körében az Európa-bajnoki címnek.

Alig ért véget a nők döntője, máris kezdődött a férfi csapatdöntő, ahol Németország és Oroszország küzdhetett meg a bajnoki címért. A drámai kimenetelű nyitómérkőzésen Makszim Grebnyev két szettes hátrányból győzte le Benedikt Dudát. A következő mérkőzésen Patrick Franziska egyenlíteni tudott Lev Kacman ellen, majd honosított csapattársa Dang Csiu a vezetést is megszerezte Vlagyimir Szidorenko ellen, és a németek egy győzelemre kerültek a duplázástól.

A negyedik, Grebnyev elleni mérkőzésen Franziska az ötödik szett hosszabbításában (15-13) szerezte meg a német válogatott számára a harmadik győzelmet, amihez már az aranyérem is járt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?