Megnyílt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia sportlaboratóriuma

Hétfőtől a nagyközönség számára is elérhetőek a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) Orvosi és metodikai központjában található sporttudományi labor szolgáltatásai. A létesítmény célja, hogy tudományos segítséget nyújtson a sportolók felkészüléséhez – adta hírül közösségi oldalán az akadémia vezetősége.

A laborban profi és amatőr sportolók, de akár egészen kezdők számára is olyan pontos adatokkal tudnak szolgálni, amelyek hozzájárulnak, hogy az elvégzett edzés összhangban legyen az aktuális állapottal, és valódi eredményt hozzon – olvasható a leírásban.Fotó: SZJA Sportlab

„Meggyőződésünk szerint akkor lehet hatékony és kontrollált edzésmunkát végezni, hogyha tisztában vagyunk a sportoló állapotával, terhelhetőségével, releváns élettani adataival” – hívták fel a figyelmet. Ennek érdekében a laborban testösszetétel-mérés, illetve sportágspecifikus laktátméréses lépcsőteszt segítségével meg lehet tudni minden információt a sportoló fizikai adottságairól, amelyek a sporttevékenységét meghatározhatják.

Szükség esetén, kiegészítő szolgáltatásként, a labor vendégei igénybe vehetik az orvosi központ felszerelését is, ahol kardiológus, ortopéd traumatológus, dietetikus, belgyógyász szakorvos is dolgozik, tudtuk meg. Fontos segítséget jelenthet a vizsgálatra jelentkező sportolóknak, hogy a kapott adatok alapján a központ szakemberei személyre szabott edzéstervet készítenek.

Részletes információkért és időpontfoglalásért sportlab@szja.ro címre várják az érdeklődők leveleit.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?