Magyarországról igazolt játékosokat a székelyudvarhelyi Vasas Femina

Négy új igazolással erősítette meg játékoskeretét a női labdarúgó másodosztályban szereplő székelyudvarhelyi Vasas Femina. Hárman a magyarországi Soroksár SC együttesétől érkeztek, a negyedik, szintén magyarországi játékos legutóbb az FK Csíkszereda színeit képviselte.

Egyénileg már korábban megkezdték a felkészülést a tavaszi idényre, az első közös edzést hétfőn, január 22-én tartották meg a Vasas Feminánál. A hazai női labdarúgó másodosztályában szereplő udvarhelyi klub tavaly nyáron döntött úgy, hogy visszalép az élvonalbeli szerepléstől, egy év haladékot adva magának arra, hogy a másodosztályos idénye alatt kellőképpen felkészülve, ütőképes csapattal ismét a romániai női labdarúgás meghatározó csapata lehessen.

Az új Vasas-játékosok: Hornok Réka, Török Lilla, Lengyel Krisztina és Mezőssy Melánia.

Nyilván, ennek érdekében úgy vágtak neki a másodosztálynak, hogy megnyerjék azt, kiharcolják a feljutást, és 2024 őszén ott lehessenek a 1. Liga rajtjánál. Azonban az udvarhelyi klubtól a múlt nyáron több alapember is távozott, helyükre az ifjúsági csapatból hoztak fel fiatal, de kevésbé rutinos tehetségeket, a cél pedig az volt, hogy az őszi szezonban a maximálisat nyújtva, minél kisebb hátrányba kerüljenek a szintén feljutást megcélzó ellenfelekkel szemben. A téli átigazolási időszakban pedig olyan játékosokkal erősítsék meg a keretet, hogy reális eséllyel szálljanak harcba a feljutásért.

Ezt erősítette meg Vágó Attila vezetőedző is, aki a két éves ferencvárosi kitérő után tavaly szeptemberben tért vissza az udvarhelyi klubhoz.

Megérkeztek a lányok

Az új téli igazolásokról szóló hírt január 27-én szombaton tette közzé közösségi oldalán a Vasas Femina. A közleményből kiderül, hogy hárman a magyarországi Soroksár SC-től érkeztek Udvarhelyre. Hornok Réka (22 éves, belső védő) Szentesen kezdte a labdarúgást, majd felkerült Budapestre az Airnergyhez, a Fradinál nevelkedett, onnan igazolt a Soroksárhoz. Gyerekkorában együtt focizott Szegeden Török Lillával, a 21 éves csatár itt nevelkedett és 2021-ben került a Soroksár SC-hez. Lengyel Krisztina (22 éves, kapus) Nyíregyházáról került fel Újpestre, egy évvel ezelőtt csatlakozott hozzájuk.

A negyedik játékos, Mezőssy Melánia (25 éves, középpályás) Miskolcon, Diósgyőrben a fiúk között kezdte a labdarúgást, 14 évesen került fel a Budapestre az MTK-hoz, játszott a Ferencvárosnál, egy sérülés miatti több éves kihagyás után az FK Csíkszeredánál folytatta. Tavaly májusban a Vasas-Csíkszereda rangadón ő rúgta a csíkiak győztes gólját. Udvarhelyre szabadon igazolható játékosként érkezett.

László Béla, az udvarhelyi klub elnöke elmondta, hogy a lányok szerződése nyárig, az idény végéig szól, hosszabbítási lehetőséggel. Hozzátette, hogy az klub keretének megerősítése folytatódik, a közeljövőben további igazolásokat terveznek.

A Vasas Femina kilenc forduló után a másodosztály 1-es csoportjának a második helyén áll, két ponttal lemaradva a románvásári Vulpitele Galbene csapatától. A másodosztályon pontvadászat március 3-án folytatódik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?