A könyvet ünnepelték Székelyudvarhelyen

Tartalmas és változatos programmal jelentkezett idén is a Székelyudvarhelyi Könyvünnep, a harmadik alkalommal megrendezett eseményen a kortárs irodalom szerzőinek, az erdélyi kiadók köteteinek, a könyvüzletek változatos kínálatának örülhettek a könyvbarátok péntektől vasárnap kora délutánig.

Harmadik alkalommal rendezték meg a hétvégén a Székelyudvarhelyi Könyvünnepet, a városi könyvtár és a polgármesteri hivatal közös eseménye péntektől vasárnap kora délutánig a Művelődési Ház adott otthont.

Péntektől vasárnapig a könyvvé volt a főszerep | Fotók: Udvarhely.ro

A rendezvényt még 2021-ben hívták életre, amikor az udvarhelyi önkormányzat tematikus években kezdett gondolkozni, és a könyvet választotta az első év tematikájának.

„Úgy vélem, hogy a tervek és elképzelések megvalósultak, és szerintem egy olyan rendezvény jött létre, amelyet úgy lehetett folytatni, hogy a későbbiekben is megállja a helyét” – fogalmazott a szervezők részéről Szőcs Endre, az udvarhelyi könyvtár igazgatója.

A szervezők a legkisebbekre is gondoltak

A szervezők ezúttal is tartalmas és színes programmal jelentkeztek, a Művelődési Ház előtereiben mintegy tíz hazai könyvkiadó mutatta be kiadványait, a koncertteremben és kávézóban a három nap alatt közel kéttucatnyi könyvbemutató, író-olvasó találkozó várta az érdeklődőket. A szervezők egy-egy nagytermi koncerttel is kedveskedtek, pénteken az Evilági együttes az Akusztikus Könyvtárturnéjának programját hozta el Székelyudvarhelyre, szombaton este pedig Szabó Balázs, Vecsei H. Miklós és Ratkóczi Huba Cseh Tamás dalait és történetét ismertették meg a nagyérdeművel.

Magyarországról többek között Nyáry Krisztián, Háy János, Rényi Ádám, Vörös István, Berg Judit vagy Kollár Betti jött el a könyvünnepre, míg a hazaiak közül Vida Gáborral, Balázs Imre Józseffel, Botházi Marival vagy László Noémivel találkozhattak a könyvbarátok.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?