Liga 1: szívbajt hoztak játékosai az Aradi UTA-t irányító Bálint Lászlóra

Három 2-1-es eredmény született a labdarúgó Liga 1 tizenkilencedik fordulójának szerdai játéknapján: az Academica Clinceni és a Bukaresti Dinamo hazai környezetben, az Aradi UTA pedig idegenben szerezte meg a 3 pontot.

A play-offba jutás szempontjából nagyon fontos mérkőzést nyert meg szerda délután az Academica Clinceni, amely a labdarúgó Liga 1 tizenkilencedik fordulójában a közvetlen rivális FC Botoșanit fektette két vállra. Az Ilfov megyeiek a mérkőzés 13. percében előnyt szereztek az ex-FCSB-s Adrian Popa találatával, de erre a 27. percben Mahmoud al Mawas tudott válaszolni.

A második félidő elején a bukovonai csapat védője, Alin Șeroni „megásta csapata sírját”, amikor két perc lefolyása alatt begyűjtött két sárga lapot és emberhátrányban hagyta társait. A lehetőséggel tudott élni Ilie Poenaru csapata és a 73. percben a bolgár Cvetelin Csuncsukov megszerezte a győzelmet jelentő találatot.

Az Academica Clinceni ezzel a győzelmével visszaelőzte az őt az előző fordulóban legyőző Chindia Târgoviștét (ez utóbbiak csütörtök délután ismét fórba kerülhetnek, ha nyerni tudnak a Nagyszebeni FC Hermannstadt vendégeként - szerk. megj.), és 5 pontos előnyre tett szert a szintén play-off helyre ácsingózó FC Botoșani csapatával szemben.

A hétvégi fordulóban hazai pályán nagyot betliző Aradi UTA számára létfontosságú volt a győzelem sereghajtó Poli Iași otthonában, hiszen különben két - a kiesés elől menekülő -  csapattal szemben is rossz direkt eredménye lett volna. Ehhez képest nagyon rosszul indult a mérkőzés Bálint László csapata számára, hiszen a moldvaiak a 9. percben a Sepsi OSK volt játékosa, Dylan Flores találatával vezetéshez jutottak. A találkozó következő nyolcvan percében az aradiak „egykapuztak”, de a gól egyre csak késett és késett. Amikor már úgy nézett ki, hogy semmi sem változhat, a hosszabbítás első percében az UTA egyenlíteni tudott Erico da Silva fejesgóljával, majd a következő támadást is gólra váltotta a csereként beállt Ciprian Rusnak köszönhetően.

A 3 pont birtokában az Aradi UTA nem csupán eltávolodott az ingoványos zónából, hanem ismét bejelentkezett a play off helyek egyikére is. 

Fotó: Facebook/FC Dinamo BucurestiÉpp fordított forgatókönyv szerint alakult a Dinamo-Medgyesi Gaz Metan találkozó, az erdélyi vendéggárda korán, már a 7. percben előnyt szerzett a fővárosban. A Dinamo a 32 percben egyenlíteni tudott magaye Gueye révén, majd a szünet előtt a vezetést is megszerezte egy rendkívül vitatott akció során. A 43. perci gólra a medgyesiek a találkozó utáni nyilatkozataikban is sokat utaltak, szerintük Marcel Bârsan játékvezető „belenyúlt” a mérkőzésbe azzal, hogy nem fújt támadófaultot Ante Puljic találatánál.

Győzelmével a Dinamo eltávolodott egy kissé a kiesőzónától és beérte a Gaz Metant a tabellán.

A 19. forduló csütörtökön zárul két erdélyi mérkőzéssel, Medgyesen a Nagyszebeni FC Hermannstadt a Chindia Târgoviștét, Kolozsváron a CFR pedig az Astra Giurgiut fogadja. Ez utóbbi mérkőzés, amennyiben a vasutasoknak sikerült győzniük, helycserét hozhat a tabella élén, a CFR egy ponttal megelőzné a FCSB-t.  

A 19. forduló mérkőzései

  • FC Viitorul-Sepsi OSK 3-3
  • FC Voluntari-CSU Craiova 1-1
  • FC Argeş-FCSB 0-0
  • Academica Clinceni-FC Botoşani 2-1
  • Poli Iași-Aradi UTA 1-2
  • Dinamo-Medgyesi Gaz Metan 2-1
  • Nagyszebeni FC Hermannstadt-Chindia (csütörtök, 17:00)
  • Kolozsvári CFR-Astra Giurgiu (csütörtök, 20:00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?