Liga 1: pontot rabolt Craiováról a Sepsi OSK

Sorozatban második, a tabellán előtte álló csapattól rabolt pontot a Sepsi OSK, amely a labdarúgó Liga 1 idei első játéknapjának második mérkőzésén 0-0-s döntetlent játszott kedd este a CSU Craiova vendégeként.

A háromszékiek vezetőedzőjük, Leo Grozavu nélkül utaztak el az oltyán székesvárosba, ugyanis a szakembernek a meccs napján poziítv lett a koronavírus-tesztje, így a csapatok a pályaedzőként dolgozó Ilyés Róbert irányította.

Az elmúlt napokban téliesre fordult időjárás a Ion Oblemenco stadionban rendezett mérkőzésre is alaposan rányomta a bélyegét, Kovács Istvtán sípszavára és félig letakarított pályán kezdődött el az összecsapás.Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

Az első félidőben a játékosok számára az jelentette a legnagyobb kihívást, hogy állva maradjanak, magukba, illetve ellenfeleikben ne tegyenek maradandó károsodást. Ez a feladat se volt túl egyszerű, a lendülettel és óvatlanul érkező horvát Ivan Mamut úgy talpalta le Niczuly Rolandot, hogy a háromszéki kapus hosszú percekig tartó ápolás és csuka-csere után tudott csak ismét játékra kész állapotba kerülni.

A mérkőzést nézők számára mindeközben az jelentett kihívást, hogy a pálya pirossal felfestett vonalait felismerje, a narancssárga labdát kövesse és a csapkodó játékot élvezze. Beszédes adat ebben a tekintetve, hogy a 38. percig kellett várnunk az első lövésig, ekkor a hazaiak jobbhátvédje, Ștefan Vlădoiu próbálkozott, nagyon pontatlanul. A félidő végén a Sepsi OSK is megmutatta magát támadásban, a Kolozsvári CFR-től kölcsönvett Claudiu Petrila beadását Boubacar Fofana fejelte 8 méterről a Craiova kapuja felé, ám Dan Nistor a gólvonalról menteni tudott.

A szünetben a stadion pályamunkásainak sikerül eltakarítaniuk a havat a játéktérről, és ez a játék minőségén is azonnal megmutatkozott. A hazaiak a 48. percben szabadrúgáshoz jutottak, de a Sepsi OSK sorfala végezte dolgát. A háromszékiek három gólhelyzettel válaszoltak: Aganovic lövését szögletre mentették, Mitrea fejesét Pigliacelli védte, Florin Ștefan távoli lövése nem találta el a kaput.

A végjátékban előkerül a „férfias játék” is, ennek pedig az lett a következménye, hogy a durva faultok sorozatát bemutató Vladimir Screciu a 81. percben végre megkapta jól megérdemelt piros lapját, a Sepsi OSK pedig emberelőnyben támadhatott a győztes gól megszerzése érdekében. Ez viszont sehogy sem sikerült az oltyán csapat visszarendeződött védelme ellen, így maradt a küzdelmes, és bizonyos fokig igazságos 0-0.

A Sepsi OSK ezzel újabb, bajnoki babérokra pályázó csapat otthonából tudott pontot rabolni, a 2020-as év utolsó mérkőzésén a listavezető FCSB-nek sem sikerült bevennie a háromszékiek kapuját. A háromszékiek ezzel a döntetlennel 28-ra növelték pontjaik számát és őrzik a tabellán a 4. helyüket.

A nap másik mérkőzésén az ugyancsak erdélyi Medgyesi Gaz Metan létfontosságú győzelmet aratott a FC Voluntari ellen, és ezzel eltávolodott egy kissé a kieső zónától.

Labdarúgó Liga 1, a 16. forduló mérkőzései

  • Medgyesi Gaz Metan-FC Voluntari 2-0
  • CSU Craiova-Sepsi OSK 0-0
  • Chindia-Poli Iași (szerda, 17:00)
  • Nagyszebeni FC Hermannstadt-Dinamo (szerda, 19:00)
  • FC Botoşani-FC Argeş (csütörtök, 17:00)
  • Kolozsvári CFR-Academica Clinceni (csütörtök, 20:00)
  • Aradi UTA-FC Viitorul (péntek, 17:00)
  • FCSB-Astra Giurgiu (péntek, 20:00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?