Liga 1: őrült hajrában kapott ki az UTA Aradon

Az utolsó öt perc gyors gólváltásai nyomán hazai pályán szenvedett vereséget az UTA az első osztályú labdarúgó-bajnokság vasárnap késő délutáni meccsén az FC Argeș ellen.

A Liga 1 mostani szezonjának két újonccsapata csapott össze az aradi Neuman Ferenc Arénában, s mindkét gárda a javítás szándékával lépett pályára: a hazaiak meg szerették volna erősíteni pozíciójukat a középmezőnyben, a vendégeket a kiesőzónából való menekülés vezérelte.

Az első 85 perc legnagyobb eseményét az jelentette, hogy a hazaiak az 56. percben emberhátrányba kerültek, miután Benga egy szabálytalanság nyomán piros lapot kapott. Az UTA tíz mezőnyjátékossal mégis megszerezte a vezetést, amikor is egy egy szöglet nyomán felpattanó labdát Roger félfordulattal lőtt a piteștiek kapujába.

Nem sokat örvendhettek az aradiak, mert szinte rögtön középkezdés után Palic egyenlített, majd a hajrában felpörögtek az események: egy jobb oldali szabadrúgás után Deslandes fejelt a hálóba egy megcsúsztatott labdát, így az FC Argeș gazdagodhatott három ponttal.

Liga 1, 18. forduló: UTA–FC Argeș 1–2, gólszerzők: Roger (85.), illetve Palic (86.), Deslandes (90.); kiállítva: Benga (56., UTA).

További eredmények:

Vasárnap:

  • Gaz Metan–Poli Iași
  • FC Botoşani–Dinamo

Hétfőn:

  • AFC Hermannstadt–Kolozsvári CFR

Forrás: prosport.ro

(Nyitókép forrása: uta-arad.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?