Liga 1: idegenben harcolta ki a feljutást a CS Mioveni

Drámai küzdelemben, hátrányból fordítva harcolta ki a győzelmet és a feljutást az első osztályú labdarúgó-bajnokságba a CS Mioveni szerda este Nagyszebenben, az AFC Hermannstadt otthonában.

Az osztályozó múltheti első mérkőzésén a Liga 2. rájátszásának harmadik helyén végző mioveni-i csapat hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Liga 1-ben a 14. helyen záró Hermannsadt ellen. A visszavágón a szebeniek jutottak vezetéshez, és úgy tűnt, hogy minden adott az élvonalbeli tagság megőrzéséhez, ám a második félidőben Viera öngólt vétett, és ezzel már a vendégek álltak továbbjutásra (az idegenben szerzett gólnak köszönhetően).

A ráadás perceiben Panait is betalált, így a másodosztályú csapat idgenben harcolta ki a feljutást. Eddig Szeben megyének volt két csapata a Liga 1-ben, most Argeș megyének lesz két képviselője.

Osztályozó mérkőzés a Liga 1-es tagságért, visszavágó:
AFC Hermannstadt–CS Mioveni 1–2, gólszerzők: Yazalde (21.), illetve Viera (öngól, 71.), Panait (90+2.); feljutott a Mioveni 2–1-gyel.
Az FC Voluntari (13. helyezett a Liga 1-ben)–Dunărea Călărași (4. helyezett a Liga 2-ben) mérkőzést csütörtök este játsszák (az első meccsen Voluntari 2–1-re nyert idegenben).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?